Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2023, 17:30
Čas čítania 6:41
Jakub Paulík

Steroidy v Hollywoode: Je ťažké uveriť, že by bol The Rock „čistý“, hovorí fitnes expert

Steroidy v Hollywoode: Je ťažké uveriť, že by bol The Rock „čistý“, hovorí fitnes expert
Zdroj: 20th Century Fox, twitter.com/RealHughJackman
ZDRAVIE CVIČENIE KULTURISTIKA POSILŇOVANIE STEROIDY
Uložiť Uložené

Má 50, ale formu lepšiu ako pred 20 rokmi. A nie je jediný. Ako sú na tom hollywoodski svalovci s užívaním steroidov?

„Ľudia od nepamäti hľadali spôsoby, ako získať nadpozemskú silu alebo nadľudský výkon. Bolo to tak vždy a bolo by naivné myslieť si, že to v budúcnosti bude inak,“ hovorí bývalý kulturista a fitnes odborník Boris „Valihora“ Prekop.

S Valihorom sme sa rozprávali o postavách hollywooskych hercov, ktorí majú často po 50-ke, no aj tak sa udržujú v špičkovej forme. Vedeli by sa dostať na takúto úroveň bez užívania steroidov, alebo je úplne jasné, že nie sú „čistí“?

Refresher ti pravidelne prináša témy z oblasti stravovania a cvičenia. Prečítaj si náš rozhovor s expertkou o tom, čo ohrozuje tvoju hladinu testosterónu, či o extáze, ktorú ti môže spôsobiť beh. Ak patríš medzi fanúšikov fitnes obsahu, staň sa členom klubu Refresher+ a čítaj pravidelný prísun odborných tém bez obmedzení.

3 až 5 hodín spánku a telo kulturistu?

Dwayne Johnson alias The Rock (50) a Mark Wahlberg (51) majú spoločného viac než len úspešné kariéry. Obaja hollywoodski herci sú známi aj svojimi vypracovanými postavami, tvrdým prístupom k tréningu a extrémne prísnemu fitnes režimu. Vzhľadom na ich vyšší vek a pracovnú vyťaženosť je však na mieste otázka, či by si takúto formu dokázali udržať bez steroidov.

Odporúčané
Boris „Valihora“ Prekop: Vždy je lepšie zdvihnúť menšiu váhu, ale s dobrou technikou ako naopak (Rozhovor) Boris „Valihora“ Prekop: Vždy je lepšie zdvihnúť menšiu váhu, ale s dobrou technikou ako naopak (Rozhovor) 9. marca 2023, 14:30

Faktom zostáva, že pokiaľ sa konkrétna osoba k užívaniu steroidov neprizná, nikdy nemôžeme s určitosťou tvrdiť, že ich užíva. Mnohé indície však môžu nasvedčovať tomu, že si niektorí hollywoodski svalovci týmto spôsobom „vypomáhajú“.

The Rock si vraj dopraje len niekoľko hodín spánku a ihneď po prebudení ide cvičiť. 

Jedným z najlepších príkladov je práve 50-ročný Dwayne Johnson alias The Rock. Ten sa môže napriek svojmu vyššiemu veku a obrovskej pracovnej vyťaženosti pýšiť priam kulturistickou formou. Sám pritom tvrdil, že niekedy spáva len 3 až 5 hodín, uvádza The Independent, čo by aj oveľa mladšiemu človeku výrazne ovplyvnilo proces svalovej regenerácie.

Rozdiel medzi fotografiami je zhruba 20 rokov.
Naľavo je The Rock vo filme Kráľ Škorpión z roku 2002.
Naľavo je The Rock vo filme Kráľ Škorpión z roku 2002. Zdroj: Universal Pictures, instagram.com/therock

„Dá sa predpokladať, že ak je herec po 50-ke v lepšej forme, než keď mal 30, má svaly kulturistu a na bruchu tehličky ako z magazínu Muscle&Fitness, zvláda náročný program, natáčanie a všetky povinnosti pre médiá s úsmevom a dokonca o sebe tvrdí, že spáva iba 3 až 5 hodín denne, aby ‚pracoval tvrdšie ako ostatní‘, tak využije všetky možné prostriedky, ktoré mu to umožnia – a trochu svoj režim asi aj prikrášľuje,“ povedal pre Refresher Boris „Valihora“ Prekop.

Anabolické steroidy pomáhajú budovať svalovú hmotu, zvýšiť energiu aj silu. Bez lekárskeho predpisu sa ich užívanie na Slovensku považuje za nelegálne. Pri užívaní anabolických steroidov hrozia mnohé nežiaduce vedľajšie účinky. Viac sa o nich dočítaš v tomto článku.

50 rokov nie je 25

The Rock sa k užívaniu steroidov priznal ešte v roku 2009 v rozhovore pre MTV, informuje Muscle&Fitness. „S kamošmi sme to skúsili, keď som mal 18 alebo 19. Nevedeli sme, čo robíme,“ vyhlásil Johnson. V súčasnosti však o tejto téme mlčí.

Odporúčané
Triasli sa mi nohy, plakala som a na chvíľu aj ohluchla. Mordor fitnes nie je pre slabé povahy, no išla by som znova (Reportáž) Triasli sa mi nohy, plakala som a na chvíľu aj ohluchla. Mordor fitnes nie je pre slabé povahy, no išla by som znova (Reportáž) 10. februára 2024, 12:30

Fitnes expert Valihora nespochybňuje The Rockove špičkové mentálne nasadenie, prvotriedny tréning, kvalitnú stravu a zároveň skutočnosť, že za ním určite stojí množstvo odborníkov na posilňovanie a výživu. Vek však oklamať nedokáže ani samotný Dwayne Johnson.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 131920 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo hovorí Valihora na formu Jasona Stathama či Hugha Jackmana.
  • Ako vyzerá neuveriteľný režim Marka Wahlberga.
  • Prečo nemusí automaticky platiť rovnica veľké svaly = steroidy.
  • Prečo podľa Valihoru slávne osobnosti o užívaní steroidov mlčia.
  • Ako sa človek so steroidmi môže dostať do začarovaného kruhu, keď ich nevie prestať užívať.
Domov
Zdieľať
Diskusia