Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Gastro

Týchto 12 potravín by si nemal skladovať v chladničke, pretože im tým môžeš uškodiť. Máš v nej uhorky či banány?

Z uhoriek sa môže stať rozmočená kaša, čokoláde spôsobíš teplotný šok.

Ema Stanovská
8. 12. 2022 14:30 Čas čítania: 3:24
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Týchto 12 potravín by si nemal skladovať v chladničke, pretože im tým môžeš uškodiť. Máš v nej uhorky či banány?
Zdroj: Pexels/Nadi Lindsay
Gastro
0
Ema Stanovská
8. 12. 2022 14:30
Čas čítania: 3:24

Týchto 12 potravín by si nemal skladovať v chladničke, pretože im tým môžeš uškodiť. Máš v nej uhorky či banány?

Z uhoriek sa môže stať rozmočená kaša, čokoláde spôsobíš teplotný šok.

Ema Stanovská
8. december 2022, 14:30
Čas čítania: 3:24
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Týchto 12 potravín by si nemal skladovať v chladničke, pretože im tým môžeš uškodiť. Máš v nej uhorky či banány?
Zdroj: Pexels/Nadi Lindsay
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Odoberať newsletter REFRESHERu
10 najlepších člankov Refresheru, raz za týždeň. Ak ťa emaily prestanú baviť, tak ich kedykoľvek zrušíš. Zadaním emailu súhlasíš s podmienkami portálu.
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Niektoré potraviny dávame do chladničky automaticky, no často si tým viac škodíme, ako pomáhame. Chlad nie je vždy zárukou, že potravina dlhšie vydrží. Práve naopak, kombinácia nízkych teplôt a vlhkosti môže aj ten najchutnejší plod premeniť na nejedlú hmotu. Prinášame ti zoznam potravín, na ktoré by si si mal dať zvlášť pozor.

 

V Refresheri píšeme o tom, ako si vybrať ideálny kávovar na doma, ktoré reštaurácie sú momentálne najviac vybookované či kde si dáš skvelý obed za 3,80 eura. Ak nás v tom chceš podporiť, staň sa členom Refresher+ klubu a získaš prístup ku všetkým článkom.

Banány

Banány potrebujú izbovú teplotu (15 až 20 °C), a to z dvoch dôvodov: teplo im pomáha dozrieť v prípade, že ich kúpiš ešte zelené, a svetlo a vzduch zas pomôžu spomaliť ich rozklad. V chladničke môže ich šupka sčernieť. Ak potrebuješ, aby rýchlo dozreli, umiestni ich do vzduchotesného vrecúška.

Paradajky

Chlad dokáže podľa štúdie vedcov z Floridskej univerzity drasticky zmeniť štruktúru a chuť paradajok tým, že im spôsobí šok a doslova zmení ich genetiku. Pre paradajky je najlepším miestom na skladovanie napríklad kuchynská linka či stôl. Mali by byť pri izbovej teplote mimo dosahu priameho slnečného žiarenia. 

 

Pre paradajky je najlepším miestom kuchynská linka.
Pre paradajky je najlepším miestom kuchynská linka. Zdroj: Unsplash.com

Čokoláda

Chladnička môže čokoláde spôsobiť teplotný šok, pri ktorom sa kakaové maslo destabilizuje a na čokoláde sa môže objaviť vrstva drobných bielych kryštálikov. Profesionálny chocolatier Karol Stýblo pre Refresher nedávno povedal, že čokoláda by sa mala podávať pri izbovej teplote a najlepšie chutí vtedy, keď je polotekutá.

Chlieb

Pečivo sa v chlade zvykne rýchlo vysušiť. Ak máš rád chrumkavú kôrku a vláčnu striedku, chlieb skladuj v chlebníku alebo ho dobre izoluj od vzduchu. V prípade, že ho nestíhaš zjesť, nakrájaj ho na plátky a ulož do mrazničky.

K tomuto obsahu máš prístup zadarmo

Vyber si jednu z možností a pokračuj v čítaní.

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Flickr/Alpha
NAHOR
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy gastro
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.