Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
3. novembra 2022, 14:30
Čas čítania 3:48
Eduard Starkbauer

Obed s polievkou za 3,80 €. Otestovali sme tri bratislavské reštaurácie, kde popoludní cena klesá až o 50 %

Obed s polievkou za 3,80 €. Otestovali sme tri bratislavské reštaurácie, kde popoludní cena klesá až o 50 %
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
GASTRO BRATISLAVA GASTRO BRATISLAVA GASTROTESTY
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Pri neskorom obede alebo skorej večeri môžeš ušetriť.

Happy Hour zľavy sú tu pre tých, ktorým inflácia prehĺbila dieru v rozpočte, či pre tých, čo sa sýto naraňajkovali alebo si doma zabudli obal s doma pripravenou stravou. Ceny menučiek pre infláciu rastú, no zľavy počas šťastnej hodinky mimo obedovej špičky ponúka len minimum prevádzok.

Odporúčané
Adrián sa živí ako vyhadzovač: Chalaniskovi som musel odfúknuť lajnu koksu, keď si ju rysoval rovno na stole v podniku (Rozhovor) Adrián sa živí ako vyhadzovač: Chalaniskovi som musel odfúknuť lajnu koksu, keď si ju rysoval rovno na stole v podniku (Rozhovor) 11. septembra 2022, 9:30

My sme si preto pre teba pripravili sprievodcu najlepšími podnikmi v širšom centre Bratislavy. Ak navštíviš správnu reštauráciu v správnom čase, vieš na svojom neskoršom obede ušetriť až 50 % z ceny. 

Ak tak ako my v Refresheri nemiluješ len dobré jedlo, ale aj výhodné ponuky, využi aj tú od nás. Vďaka nej môžeš mať predplatné Refresher+ už za 33 centov.

Indická reštaurácia Véda

Po odchode Thali z gastromapy Bratislavy zastúpila Véda miesto indickej vegetariánskej táckarne. Prevádzka sídliaca na Žilinskej ulici v Starom meste má lukratívnu polohu neďaleko vlakovej stanice a NBS-ky. Striedmy moderný exteriér v novostavbe ťa však nevtiahne dovnútra. Musíš vedieť, kam ideš.

Z chodníka nenasvedčuje nič tomu, že vo vnútri sa nachádza veľkorysá bufetová ponuka. Aj o šťastnej hodinke sa dozvedáme zo skromného nápisu na dverách. Vďaka zľave od 16.00 do 19.00 h nestojí 100 gramov jedla 1,39 eura, ale o 30 % menej, čiže 97 centov. Za dva relatívne hojne naložené taniere platíme 4,96 a 6,75 eura.

Véda
Táckový systém, pri ktorom sa platí za váhu. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Aj interiér Védy je zariadený triezvo a účelne. Ponuka jedál je aj po štvrtej poobede pestrá a lákavá. Chýba toho málo, ostala pre nás však len jedna z najzásadnejších zložiek indického jedálnička – naan. Taktiež sa, žiaľ, už úplne vypredala polievka.

Odporúčané
REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách REDROOM LABEL spustil prvé techno turné na Slovensku a v Česku. Nadupaný RAVE očakávaj v týchto mestách 12. apríla 2024, 14:00

Z príloh, ktoré pomáhajú neutralizovať často výrazné indické jedlá, máme naďalej na výber ryžu, pečené zemiaky a akúsi verziu čínskych rezancov. Hlavných jedál aj šalátov je stále dostatok.

K identifikácii nám pomôžu opisy, v ktorých sa dozvieš aj to, či ide o vegánske alebo o pikantné jedlo. Šaláty sú svieže a chrumkajú. Ich zajedanie vyvažuje ťažšie hutné vyznenie väčšiny jedál.

Takmer z každého jedla si naberáme žufanku. Napriek vizuálnej podobnosti na palete béžovo-hnedo-oranžovo-červenej sú chute vďaka koreniam všestranné.

Véda
Aj o štvrtej popoludní je z čoho vyberať. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Véda ponúka aj vyprážanú sekciu, ktorá však bola mierne suchá, čo možno bolo spôsobené neskorším časom našej návštevy. Asi práve pre čas na hodinkách sme počas polhodinovej návštevy ostali v reštaurácii ako jediní zákazníci a obsluha začala pomaly čistiť a baliť.

Názov reštaurácie Čas návštevy Cena za jedlo po zľave
Véda 16.45 h 4,96 eura + 6,75 eura

Taliansky streetfood I Love Pasta

Fresh market, ktorý začínal už pred 12 rokmi v starej budove IKEA na Tomášikovej, sľuboval koncept moderného trhoviska obohateného o streetfood reštaurácie ponúkajúce kuchyne z celého sveta. V roku 2016 sa presťahoval do dnešných priestorov vedľa novootvoreného klientského centra ministerstva vnútra. 

Pasta
Cena jedla padá po 16.00 h na 6 eur za porciu. Tá je však obrovská. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Ešte toto leto ponúkala slušná časť z vyše dvadsiatky gastroprevádzok organizovanú verziu  šťastnej hodinky v jednotnej výške 30 %. Zľava platila na všetky jedlá a využiť si ju mohol každý týždeň od stredy do piatku v čase od 16.00 do 19.00 h. Tomu je však koniec a po popoludňajšej obchôdzke prvého poschodia objavíme len dve a navyše sesterské prevádzky so šťastnou hodinkou –  I Love Pasta a I Love Risotto. 

Odporúčané
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor) Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor) 12. apríla 2024, 12:30

Obe prevádzky ponúkajú variácie na talianske vývarovne so slovenským twistom: viď nivová omáčka či feferónky. Tretinová zľava platí na polievku, ktorá zlacnela z 3 na 2 eurá, aj na hlavné jedlá s poklesom z 8 na 6 eur. Obal stojí 50 centov.

Porcie sú, ako to povedať, obrovské. Dokážu zasýtiť dvoch stravníkov alebo si zvyšok môžeš odniesť domov. Po piatej už nemajú všetko, ale prípustné kombinácie sa naďalej počítajú v desiatkach. Ochutnávame gnocchi s mexickou príjemne pikantnou omáčkou, ale aj s bolonskou hustou omáčkou a necháme si ich obsypať s čo najviac ingredienciami.

Pasta
Aj popoludní máme na výber. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Okrem omáčok, ktoré sú prispôsobené mäsožravcom, vegetariánom a po novom aj vegánom, si návštevník môže vybrať aj topingy, a to kuracie mäso, grilovanú zeleninu, drobivý syr, bylinky, spomínané feferónky, ale aj olejové zálievky. I Love Pasta je predovšetkým rajom hladošov a necieli na gurmánov, ktorí hľadajú rafinovane čisté čerstvé chute Talianska. 

Názov reštaurácie Čas návštevy Cena za jedlo po zľave
I Love Pasta 16.25 h 6 eur + 50 centov za obal

Vegetariánsky bufet Veglife

Sieť vegánskych a vegetariánskych reštaurácií je neotrasiteľnou stálicou na bratislavskej gastronomickej mape. Každá zo siedmich prevádzok Veglifu, ktoré sú okrem tej vo Fresh markete otvorené nekompromisne od 11.00 do 15.00 h, ponúka pre trpezlivých stravníkov štedrý benefit: poslednú hodinu sa u nich naješ so zľavou 50 %. Okrem dezertov tak platíš ako inokedy podľa váhy, no nie 1,29 eura za 100 gramov, ale 65 centov.

Veglife
Niekedy nemáte na výber, inokedy toho ostane po obednej špičke viac než dosť. Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Pri našej návšteve sa už o 13.56 h začína na schodoch tvoriť rad asi z tucta ľudí. Mnohí z nich zvierajú v ruke obedáre a podchvíľou vykúkajú ponad ohrievaný pult a sondujú, čo ostalo. Čas 50 % zliav sa blíži.

Odporúčané
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu 10. apríla 2024, 18:00

Princíp reštaurácie, či presnejšie bistra, je samoobslužný táckový výdaj. Ak máš šťastie, tak aj po druhej si môžeš porciu vyskladať z troch hlavných jedál. Svoj tanier si môžeš doplniť šalátmi, omáčkami a dvomi či tromi prílohami. Polievku so zľavou, a ak nejaká ostane, ti zaúčtujú zvlášť.

Pri prvej návšteve sa presvedčíme, že správne načasovanie je kľúčové. Doslova nemáme na výber a dávame si skvelú rozmixovanú paradajkovú polievku a gnocchi v krémovej brokolicovej omáčke.

Na druhý pokus prichádzame skôr a po 8 minútach čakania sa dostávame k prekvapivo inšpiratívne kyselkavej polievke tom khai s hrsťou čierneho korenia. Z hlavných jedál objednávame všetko: skvelé cviklové kofty, zapekaný karfiol s čedarom, trocha hanblivé jačmenné krúpy s bryndzou a tempehom aj mazľavé zemiakové pyré.

Veglife
Ak prídete včas, aj po druhej vás čaká kompletné menu. Nie je to však vôbec samozrejmé Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer


Iné dni môže byť menu koncipované celkom odlišne, takmer vždy ťa však čaká ryža a zapekaná špecialita. Ponuka Veglifu môže byť niekedy pre veľký záujem vybrakovaná. Ide však o nekompromisne menučkový a ľudový koncept komfortného jedla pre širšiu verejnosť. A z trojice v našom výbere ide o najlepšiu reštauráciu v pomere zľava/cena/výkon.

Názov reštaurácie Čas návštevy Cena za jedlo po zľave
Veglife 14.02 + 14.10 h 4,55 eura + 3,80 eura
Domov
Zdieľať
Diskusia