Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah Zastúpenia Európskej komisie.
7. novembra 2022 o 17:30
Čas čítania 0:47
Sponzorovaný obsah

Podujatie Vizionári: Mentálne zdravie mladých ľudí sa rapídne zhoršuje (Reportáž)

VIDEO BEZPEČNOSŤ NA INTERNETE EURÓPSKA KOMISIA EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Európska únia podnikla zmeny, aby ochránila mladých ľudí pred nástrahami digitálneho priestoru.

Sociálne siete často predstavujú mladým ľuďom rôzne vzory a ideály, ktoré so skutočným životom majú len málo spoločné. Najmä počas pandémie sme svoj život presunuli do online prostredia, čo do istej mierny poznačilo aj naše mentálne zdravie. Na názor sme sa pýtali aj mladých Slovákov. „Mladý človek je zmätený, že musí nasledovať trendy a nemôže byť sám sebou,“ vyjadrila sa jedna respondentka. Súhlasíš?

Týmto problémom sa zaoberalo aj podujatie Vizionári, ktoré organizovalo Zastúpenie európskej komisie na Slovensku (ZEK). „Sme súčasťou algoritmov a ich fungovania. Ak si niekto myslí, že sa na internete slobodne rozhoduje, tak sa veľmi mýli,“ skonštatoval Vladimír Šucha, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

„Mentálne zdravie mladých ľudí sa radikálne zhoršuje, prispela k tomu aj pandémia,“ komentovala Miriam Lexmann, poslankyňa Európskeho parlamentu. V reportáži z podujatia sa napríklad dozvieš, aké kroky podnikla Európska únia, aby chránila mladých ľudí pred nástrahami virtuálneho prostredia. 

zisti viac o aktivitách ZEK

Svoje posolstvo odkázala účastníkom podujatia Vizionári aj známa mediálna tvár – Zlatica Puškárová. Podujatie aj moderovala. Zlaticu sa nám podarilo zastihnúť, prezradila nám, čo si myslí o influenceroch a sile sociálnych sietí. Ako to máš ty? Necháš sa ovplyvniť názorom druhých ľudí na internete alebo stojíš pevne za svojím? 

Domov
Zdieľať
Diskusia