Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2022, 8:12
Čas čítania 1:18
Daniel Mikolášik

O päť rokov zas budete chcieť to, čo vydávam teraz, rapuje Rytmus. V novinke tvrdí, že je vizionár, a spomína na staré albumy

O päť rokov zas budete chcieť to, čo vydávam teraz, rapuje Rytmus. V novinke tvrdí, že je vizionár, a spomína na staré albumy
Zdroj: Tomas Habr, se souhlasem
HUDBA HUDOBNÉ NOVINKY RAP RAPOVÁ SCÉNA RYTMUS SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

„Prečo už neznieš ako starý Rytmus?“ Člen Kontrafaktu posiela kritikom odpoveď v novej skladbe.

„Nútia ma, aby som sa s nimi zasekol v čase, a pri každom albume nevedia pochopiť, čo je nová éra,“ rapuje Rytmus o svojich kritikoch v skladbe Vizionár. V nej spomína na svoje staré albumy a pripomína si, ako sa pri každom jeho projekte opakuje rovnaký scenár.

Ľudia vraj na ne tesne po vydaní zakaždým nadávali a odsudzovali ich za to, že neznie po starom, no neskôr si ich aj tak zamilovali. Každý jeho projekt totiž zachytával konkrétne obdobie jeho života, a to nie len z hľadiska zvuku a techniky, ale aj osobnej výpovede, čo si pripomína aj v novom singli.

V skladbe zároveň tvrdí, že sa považuje za vizionára rapu so schopnosťou pozdvihnúť kultúru, preto si je istý, že o päť rokov zas budú chcieť ľudia toho Rytmusa, čo vydáva teraz. Novinku mu produkoval Pil C-ho dvorný beatmaker a člen Comebackgangu SpecialBeatz a vyšla zatiaľ len ako singel bez sprievodného vizuálu či videoklipu čisto len na streamovacích platformách.

Dočkáme sa ešte tento rok aj sólo albumu?

V novej skladbe Rytmus rapuje aj o tom, že v roku 2022 sa všetky jeho staré albumy považujú za poklad. Môžeme teda čakať ďalší v poradí? Člen Kontrafaktu už viac ako dva roky z času na čas zdieľa na svojom instagramovom účte tajomný cover albumu zakrytý igelitom. Na tomto projekte podľa svojich slov pracuje, zatiaľ však nemá stanovený dátum vydania.

Odporúčané
TOP 5: Toto sú najočakávanejšie albumy roka 2022 TOP 5: Toto sú najočakávanejšie albumy roka 2022 1. augusta 2022, 9:30

Indície naznačujú, že sa na ňom bude chcieť najmä hudobne vrátiť do čias, keď vyšiel projekt Bengoro. Minimálne v črtách sa cover za igelitom podobá pôvodnému projektu z roku 2006, keď Rytmus odštartoval sólovú kariéru. Takto to odhadujú najmä fanúšikovia v diskusii pod príspevkom.

To, či sa dočkáme ďalšieho sóloveho albumu od Rytmusa, je dnes stále otázne, no minimálne už teraz s takmer úplnou istotou vieme povedať, že člen Kontrafaktu má neuhasínajúcu chuť experimentovať a na novom albume má v pláne opäť posunúť svoju tvorbu na úplne nový level. Viac o pripravovaných albumoch slovenských raperov vrátane Rytmusa sa dozvieš v tomto článku.

Rytmus
Zdroj: Instagram/Rytmus
Domov
Zdieľať
Diskusia