Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2022, 9:30
Čas čítania 4:50
Viktor Kniš

TOP 5: Toto sú najočakávanejšie albumy roka 2022

HUDBA BOY WONDER RYTMUS SEPAR
Uložiť Uložené

Aj rok 2022 môže byť zaujímavý v rámci sólových projektov, ak nebudú interpreti zbytočne taktizovať s koronavírusom.

Najmä záver roka 2022 by mohol priniesť niekoľko dôležitých slovenských rapových albumov. Viacero domácich raperov totiž dlhšie nevydalo projekt a Refresher preto zisťoval, aká bude silná jeseň, respektíve zima. 

Pripravili sme prehľad albumov, ktoré síce oficiálne autori (zatiaľ) vo väčšine prípadov neavizujú, mohli by však uzrieť svetlo sveta ešte tento rok. Ak ťa zaujíma viac hudobných noviniek z domácej scény, sleduj túto tému a podpor našu prácu vstupom do klubu Refresher+

Rytmus – (?)

Rytmus už viac ako dva roky z času na čas zdieľa na svojom instagramovom účte tajomný cover albumu zakrytý igelitom. Člen Kontrafaktu na tomto projekte podľa svojich slov pracuje, zatiaľ však nemá stanovený dátum vydania. Indície naznačujú, že sa na ňom bude chcieť najmä hudobne vrátiť do čias, keď vyšiel projekt Bengoro. Minimálne v črtách sa cover za igelitom podobá pôvodnému projektu z roku 2006, keď Rytmus odštartoval sólovú kariéru. Takto to odhadujú najmä fanúšikovia v diskusii pod príspevkom.

Tí najskalnejší išli podľa jednoduchého kľúča – stačilo sa pozrieť na pôvodný čierno-bielo-červený cover „jednotky“.

Aj keď si člen Kontrafaktu vždy dával za cieľ posúvať svoju tvorbu, neraz ukázal, že sú mu blízke aj nostalgické návraty. Rytmus už skôr spustil sériu „Rytmusovky“, kde ukazoval, ako by mohli aj tie najstaršie hity znieť v novom šate a vytvoril si aj alterego Rytmo – hudobný charakter, ktorý má špecifické smerovanie. 

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Práve táto hra s odkazmi a symbolmi naznačuje, že Rytmus premýšľa nad tým, aby verejnosti predniesol ikonické a dávno zadefinované témy s perspektívou 45-ročného dospelého otca. 

Ide len o dohady postavené na pevných základoch. Otázkou zostáva, či bude chcieť spraviť rovnakú chybu, ako spravil Kontrafakt pri vydaní posledných dvoch projektov, ktoré sa pre pandémiu nedočkali nezabudnuteľného turné. V minulosti to totiž bolo zvykom, cez ktorý nešiel vlak. Buď bude odvážne dúfať, že vláda nezatvorí pre pandémiu kultúru, alebo bude špekulovať a dátum vydania ešte posunie. Kontrafakt už dlho plánuje neopakovateľnú audiovizuálnu šou z vlastnej produkcie, ktorú sa im nedarí sfinalizovať.

Rytmus sa síce prirodzene obklopuje mnohými mladými interpretmi, jeho sólové projekty však boli vždy dostatočne dospelé a nikdy nie prehnane infantilné. Zachytávajú konkrétne obdobie jeho života, a to nie len z hľadiska zvuku a techniky, ale aj osobnej výpovede. 

Rytmus
Zdroj: Instagram/Rytmus

Boy Wonder – (?)

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 118717 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý interpret možno stihne vydať dva albumy za rok.
  • Aké všetky predpoklady naznačujú, že sa dočkáme nového albumu od Separa.
  • Ktorá známa skupina by sa mohla dať dokopy po ôsmich rokoch.
  • Čo by mohol priniesť slovenskému rapu Strapo, ktorý na hudbu na dlhé obdobie zanevrel. 
Domov
Zdieľať
Diskusia