Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2022, 17:37
Čas čítania 0:45
Jakub Paulík

Netflix sa ponorí do zaplavenej thajskej jaskyne Tham Luang. V minisérii uvidíme boj o život detí z futbalového tímu

FILMY A SERIÁLY NETFLIX SPRÁVY ZO SVETA THAI CAVE RESCUE THAM LUANG
Uložiť Uložené

Všetky časti budú na platforme dostupné už v septembri.

Po futbalovom zápase mladí hráči spoločne so svojím trénerom odišli do jaskyne Tham Luang. Na ich nešťastie sa však krátko nato spustili neutíchajúce dažde, ktoré všetkých zatlačili čoraz hlbšie a hlbšie dnu. Do záchrannej akcie z roku 2018 sa zapojili stovky dobrovoľníkov a krajiny z celého sveta.

Streamovacia platforma Netflix sa v minisérii Thai Cave Rescue pozrie na príbeh hrdinskej záchrany 12 chlapcov a ich trénera. Jednotlivé časti by sa mali zamerať nielen na náročný boj s vypúšťaním vody z jaskyne, snahou potápačov o záchranu čo najväčšieho počtu ľudí, ale tiež na kontakt detí s trénerom, ktorý im neustále dodával nádej.

Záchranná akcia v jaskyni Tham Luang bola svojho času natoľko známa, že sa o ňu ihneď zaujímali mnohé štúdia. Na platforme Amazon Prime Video si začiatkom augusta mohol vidieť film Thirteen Lives od Rona Howarda, kde si hlavné úlohy potápačov zahrali Viggo Mortensen, Colin Farrell a Joel Edgerton.

V Thai Rescue budú medzi kľúčové postavy patriť guvernér Narongsak Osottanakorn a tréner Ekapol Chanthawong, ktorých stvárnili Thaneth Warakulnukroh a Papangkorn Lerkchaleampote. Seriál režírovali Kevin Tancharoen a Nattawut Poonpiriya. Všetkých šesť epizód budeš môcť na Netflixe sledovať od 22. septembra 2022.

Anketa:
 Spomínaš si ešte na záchrannú akciu z jaskyne Tham Luang?
Áno, pravidelne som sledoval všetky nové informácie.
Z času na čas som si prečítal, čo sa deje.
Niečo sa mi marí.
Vôbec som o nej nepočul.
Áno, pravidelne som sledoval všetky nové informácie.
32 %
Z času na čas som si prečítal, čo sa deje.
47 %
Niečo sa mi marí.
9 %
Vôbec som o nej nepočul.
12 %
Domov
Zdieľať
Diskusia