Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2022, 11:32
Čas čítania 0:52
Ivan Koribanič TASR

Podľa Rusov sa v Mariupole vzdalo už takmer 1 000 ukrajinských vojakov, ktorí doposiaľ odolávali útokom nepriateľa

Podľa Rusov sa v Mariupole vzdalo už takmer 1 000 ukrajinských vojakov, ktorí doposiaľ odolávali útokom nepriateľa
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA
Uložiť Uložené

„Od 16. mája sa dovedna vzdalo 959 militantov vrátane 80 zranených,“ spresnil podľa AP hovorca ruských ozbrojených síl generálmajor Igor Konašenkov.

Až 959 ukrajinských vojakov sa podľa ruského ministerstva obrany tento týždeň okupačným vojskám vzdalo v oceliarňach Azovstaľ v obliehanom ukrajinskom prístavnom meste Mariupol. Správu nie je možné nezávisle overiť.


„Za uplynulých 24 hodín sa vzdalo 694 militantov vrátane 29 zranených,“ uviedol ruský rezort obrany na pravidelnom brífingu ku konfliktu na Ukrajine.

„Od 16. mája sa dovedna vzdalo 959 militantov vrátane 80 zranených,“ spresnil podľa AP hovorca ruských ozbrojených síl generálmajor Igor Konašenkov.

Ukrajinské úrady najnovšie počty doposiaľ bezprostredne nepotvrdili. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom pravidelnom príhovore v noci na stredu oznámil, že príslušníci armády a spravodajských služieb Ukrajiny odštartovali operáciu zameranú na záchranu ukrajinských vojakov z Mariupola.

Rusko už dávnejšie dalo ukrajinským vojakom, ktorí sa ukrývali v podzemí oceliarne Azovstaľ, ultimátum. Ukrajincom vyhradili presné časové ohraničenie, v ktorom môžu vyvesiť bielu vlajku a vyjsť z krytov von bez toho, aby ich Rusi zabili. V opačnom prípade sa im Rusi vyhrážali likvidáciou akéhokoľvek odporu.

Ukrajinskí vojaci však tento návrh odmietli a spolu s civilistami aj naďalej odolávali náporu ruskej ofenzívy.

Mohlo by ťa zaujímať:
KVÍZ: Majster N, Kakao či Raťafák Plachta. Otestuj si pamäť pri otázkach o legendárnych televíznych programoch
KVÍZ: Vyznáš sa v slovenských politických kauzách?
MS 2022: Českí komentátori nevedeli, že sú v živom vstupe. „Budeme odpovedať na to, čo nepočujeme,“ smial sa jeden z nich
Domov
Zdieľať
Diskusia