Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2022, 10:18
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Kočner mal prsty v súdnom spore so železnicami o desiatky miliónov eur. Priznal sa na nahrávke

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Marian Kočner mal blízko ku schránkovej firme, ktorá sa súdila so železnicami. Priznáva to na nahrávke.

Portál Aktuality.sk získal nahrávku, ktorú pravdepodobne vytvoril samotný Marian Kočner, keďže mal v minulosti vo zvyku nahrávať si svoje stretnutia.

Na stretnutí s podnikateľom Erikom Mikurčíkom odsúdený zmenkový podvodník opisuje pozadie sporu medzi železnicami a cyperskou schránkovou firmou (pôvodne slovenskou spoločnosťou) pre starý pokus o modernizáciu vozňov. Modernizácia sa neudiala a cyperská schránka si od ZSSK účtovala 82 miliónov eur ako ušlý zisk. 

Marian Kočner sa Mikurčíkovi sťažuje, že súdy nekonajú v tomto spore tak, ako by si predstavoval. Autenticitu nahrávky z roku 2017 potvrdil Aktualitám samotný Mikurčík. 

„Kadela, toho by som uškrtil. To je vy***aný k***t. Ja mám súdny spor so Železnicami Slovenskej republiky, kde ten smrad už vytiahol 7 miliónov eur na právnom zastupovaní, kde ja som vyhral prvý stupeň a do***al mi druhý stupeň, do***al mi Najvyšší súd, do***al mi Ústavný súd, dneska som opäť na prvom stupni,“ hromží podľa Aktualít Kočner.

Marian Kočner si zamenil Železničnú spoločnosť Slovensko a Železnice Slovenskej republiky. Nie je však zďaleka jediný, ŽSR nedávno k tejto problematike dokonca zverejnili agresívnu kampaň

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

Marian Kočner nakoniec súdny spor prehral, ZSSK však odmieta, že by Kočner zarobil na celom procese až 7 miliónov eur. Celkovo malo ísť o sumu 380-tisíc eur, čo považuje Železničná spoločnosť Slovensko za výhodnú cenu vzhľadom na výšku pôvodnej dlžnej sumy a dosiahnutý výsledok. 

Kočner
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia