Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2022, 14:47
Čas čítania 1:26
Adam Novosad TASR

Putinov hovorca vyhlásil, že vojna na Ukrajine sa môže skončiť „v dohľadnej budúcnosti“. Tvrdí, že Rusko plní všetky ciele

Putinov hovorca vyhlásil, že vojna na Ukrajine sa môže skončiť „v dohľadnej budúcnosti“. Tvrdí, že Rusko plní všetky ciele
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruská armáda podľa Peskova plní všetky stanovené ciele.

„Špeciálna vojenská operácia“ na Ukrajine by sa podľa hovorcu Kremľa mohla skončiť v dohľadnej budúcnosti. Rusko naďalej odmieta svoju agresiu na Ukrajine označovať za vojnu, ale napriek tomu tvrdí, že stanovené vojenské ciele sa momentálne darí plniť podľa plánu, a tak by operácia už nemusela trvať dlho.

Dmitrij Peskov uviedol, že ruská armáda plní ciele stanovené veliteľstvom nielen na bojisku, ale podľa plánu postupuje aj mierové vyjednávanie s ukrajinskou stranou. Ruskí vyjednávači podľa Peskova robia dobrú prácu.

Moskva slovami Putinovho hovorcu okomentovala vylúčenie Ruskej federácie z Rady OSN pre ľudské práva, v ktorej jej členské krajiny Valného zhromaždenia pozastavili členstvo v reakcii na masaker civilného obyvateľstva v ukrajinskom meste Buča. 

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Podľa Peskova Rusko vníma, že sa viaceré krajiny snažili k hlasovaniu o vylúčení Ruska z ľudskoprávnej rady zaujať „vyvážený postoj“, ale čelili vraj obrovskému tlaku. Kremeľ vyjadril poľutovanie nad rozhodnutím vylúčiť Rusko z Rady OSN pre ľudské práva, ale ocenil prístup 24 krajín na čele s Čínou, ktoré sa rozhodli hlasovať proti návrhu rezolúcie.

Za predmetnú rezolúciu hlasovalo celkovo 93 štátov, 24 bolo proti a 58 krajín sa hlasovania zdržalo. Návrh rezolúcie síce bol vypracovaný na základe obvinení z ruského vraždenia civilného obyvateľstva v meste Buča, ale medzitým na verejnosť prenikajú správy o masakroch v meste Boroďanka.

V piatok ruská armáda zbombardovala železničnú stanicu v meste Kramatorsk na východe Ukrajiny. Pri tomto útoku zahynulo minimálne 30 ľudí a viac ako sto sa zranilo. Na stanici sa podľa ukrajinských úradov v čase raketového útoku nachádzalo okolo 4-tisíc ľudí snažiacich sa evakuovať do bezpečnejších regiónov krajiny. Rusko zodpovednosť za útok poprelo.

Mohlo by ťa zaujímať:
Slovenský systém protivzdušnej obrany S-300 už je na Ukrajine. Tajný prevoz trval dva dni
Za S-300 máme náhradu, nový Patriot príde aj z USA. Fico z Emirátov zatiaľ „káže“ o ohrození národnej bezpečnosti
10 faktov, ktoré si o speváčke Dua Lipe možno nevedel
Domov
Zdieľať
Diskusia