Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2022, 15:33
Čas čítania 0:54
Eduard Starkbauer

Austrália po takmer dvoch rokoch privíta prvých turistov. Nový Zéland sa na rovnaký krok zatiaľ neodhodlal

Austrália po takmer dvoch rokoch privíta prvých turistov. Nový Zéland sa na rovnaký krok zatiaľ neodhodlal
Zdroj: Unsplash/Dan Freeman/volně k užití
NEWS AUSTRÁLIA CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Plne zaočkovaní turisti nebudú musieť rovnako ako miestni podstúpiť ani štátnu karanténu.

Austrália je pripravená privítať prvých medzinárodných turistov po takmer dvoch rokoch. Krajina, ktorá hranice z dôvodu šírenia koronavírusu zatvorila v decembri 2020, už prednedávnom umožnila cestovanie svojim občanom, ako aj medzinárodným pracovníkom a študentom. Prví turisti začnú na miestnych letiskách pristávať už v pondelok.

Podľa NDTV zvládala Austrália pandémiu najmä v roku 2020 príkladne a minulý rok sa jej podarilo dosiahnuť vysokú mieru zaočkovanosti. Jedinou podmienkou pre návštevníkov bude okrem absolvovania troch dávok vakcín vyplnenie digitálneho formulára.

Za včerajšok krajina evidovala 43 úmrtí, a to predovšetkým v štátoch Nový Južný Wales, Victoria a Queensland. Je zaujímavé, že práve štát Victoria súčasne s otvorením hraníc otvára aj centrum pre nezaočkovaných zahraničných obyvateľov.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Predstaviteľka štátnej polície zodpovedná za oblasť karantény Lisa Nevillová tento krok okomentovala slovami: „Variant omikron nám ukázal, že pri odpovediach na výzvy pandémie musíme ostať flexibilní a práve účelové centrum bude nutné pre správny manažment pandémie dnes aj v budúcnosti.“

Nový Zéland, ktorého populácia má rovnako ako Austrália jeden z najvyšších podielov zaočkovaných (94 %), sa na rozdiel od svojho najbližšieho suseda na otvorenie hraníc zatiaľ neodhodlal. Len cez víkend totiž jeho autority identifikovali až 1 901 ohnísk nákazy koronavírusom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia