Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. januára 2022, 10:26
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Údajného mafiána Rajeckého známeho z fotky s Borisom Kollárom obžalovali, hrozí mu 15 rokov za korupciu

NEWS SÚDY
Uložiť Uložené

V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov.

Konkurzného právnika Zoroslava Kollára a podnikateľa Tomáša Rajeckého obžalovali, súdiť ich bude Špecializovaný trestný súd. Obžaloba sa týka troch skutkov v súvislosti s poskytnutím úplatkov za to, aby Kriminálny úrad finančnej správy umožnil bezproblémovú nelegálnu výrobu cigariet, informovala hovorkyňa Jana Tökölyová.

KÚFS, ktorý kedysi viedol spolupracujúci obvinený Ľudovít Makó, mal poskytnúť ochranu pred vyšetrovaním. „Dnes podal prokurátor ÚŠP obžalobu na ŠTS Pezinok na obvineného Tomáša Rajeckého a Zoroslava Kollára za tri skutky z obdobia 2019 do februára 2020, právne kvalifikované ako pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku spáchaný formou účastníctva,“ priblížila hovorkyňa.

V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov. V prípade dokázania viny hrozí obžalovaným aj trest prepadnutia majetku.

Boris KollárPiťoRajecký
Zdroj: Nový Čas

Obvineného Tomáša Rajeckého zadržali v Španielsku ešte v minulom roku a neskôr ho previezli na Slovensko a vzali do väzby. Na údajného člena skupiny tzv. piťovcov bol vydaný aj medzinárodný a európsky zatykač. Známy je aj z fotografie, na ktorej pózuje so súčasným predsedom parlamentu Borisom Kollárom. Ten tvrdí, že sa na dovolenke stretli náhodou a neboli na nej spolu. 

Odporúčané
Jeho otca odsúdili na 15 rokov za konope, príde aj o dom: Navštevujeme ho raz do mesiaca, plakať pred ním nechceme (Rozhovor) Jeho otca odsúdili na 15 rokov za konope, príde aj o dom: Navštevujeme ho raz do mesiaca, plakať pred ním nechceme (Rozhovor) 4. mája 2023, 17:00

Zoroslav Kollár je bývalý konkurzný právnik, ktorý čelí aj ďalšiemu obvineniu zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu v rámci kauzy Búrka. Od marca 2021 čelil aj obvineniu z poskytnutia úplatku bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS Borisovi Beňovi, aby ho nesledovali. Toto obvinenie Zoroslavovi Kollárovi zrušila generálna prokuratúra pod vedením Maroša Žilinku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia