Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2021 o 19:26
Čas čítania 1:13
Ema Stanovská

Žena v lietadle zistila, že má pozitívny test na covid. Zvyšok letu strávila v izolácii na toalete

Žena v lietadle zistila, že má pozitívny test na covid. Zvyšok letu strávila v izolácii na toalete
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Počas letu ju začalo bolieť hrdlo, napadlo jej, že by to mohol byť covid, a tak si spravila test na toalete. Tam aj ostala.

Učiteľka Marisa Fotieová letela s bratom a otcom z Chicaga cez Reykjavík až do Švajčiarska. V polovici letu zistila, že je pozitívna na covid-19. Musela sa preto izolovať. Jediným miestom však bola toaleta.

Fotieová pred letom absolvovala dva PCR testy a päť rýchlotestov, z ktorých všetky vyšli negatívne, píše CNN. Je tiež zaočkovaná treťou dávkou a pravidelne sa testuje. Hodinu a pol po začiatku letu však začala pociťovať bolesť hrdla a napadlo jej to najhoršie. 

„Všetky kolieska v mojom mozgu sa rozkrútili. Povedala som si, že keď si spravím test, upokojím sa. Okamžite vyšiel pozitívny,“ povedala mladá učiteľka z Chicaga, ktorá sa výsledok dozvedela na toalete, keď lietadlo prelietavalo nad Atlantickým oceánom. „Začala som panikáriť.“

Tri hodiny na toalete

„Bežala som za letuškou, bola som hysterická a nervózna. Kvôli mojej rodine, ľuďom v lietadle aj sebe,“ spomína žena. Letuška jej pomohla upokojiť sa. Urobila všetko pre to, aby Fotieová mohla sedieť na sedadle sama, oddelená od ostatných, ale lietadlo bolo preplnené.

@marisaefotieo Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. #luxuryliving #imsolucky #covid #vaccinated #fyp #viralvideotiktok #quarantine ♬ I'm So Lucky Lucky - Grandzz

„Keď mi letuška povedala, že pre mňa nenašla miesto, rozhodla som sa ostať v kúpeľni,“ hovorí učiteľka. Na dvere toalety zavesili odkaz, že je mimo prevádzky. Fotieová tam ostala tri hodiny a letuška ju priebežne kontrolovala a nosila jej jedlo a nápoje. Vraj sa tam necítila natlačená – bola spokojná, že nie je spolu s ostatnými ľuďmi. Fotieová natočila aj video na Tiktok, ktoré si pozrelo viac ako 4,4 milióna ľudí.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022 o 12:00

Členovia jej rodiny nemali žiadne príznaky, a tak mohli pokračovať v lete do Švajčiarska. Žene sa počas medzipristátia na Islande potvrdilo ochorenie, nastúpila preto do 10-dňovej karantény. Od letušiek dostala na Islande darčeky, stromček a pohľadnicu.

@marisaefotieo Quarantine: Iceland Edition🇮🇸 #fyp #quarantine #omicron #viralvideo #imsolucky #fypage #winterbreak #icelandadventure #nap ♬ Suns - Official Sound Studio
Domov
Zdieľať
Diskusia