Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2021, 19:03
Čas čítania 0:42
Kamila Šebestová TASR

Budú poslanci potrebovať parlamentnú stráž? Podľa Borisa Kollára ju môžu sfunkčniť, ak by sa politici v NR SR pobili

NEWS BORIS KOLLÁR NÁRODNÁ RADA SR
Uložiť Uložené

Myslím si, že aj tí najväčší provokatéri sa už trochu upokojili, povedal predseda NR SR Boris Kollár.

Predseda parlamentu Boris Kollár navrhuje zaviesť parlamentnú stráž v prípade, že medzi poslancami dôjde k fyzickým útokom. Potýčky sú zatiaľ len verbálne, no napätie medzi poslancami často eskaluje.

Pokiaľ komunikácia medzi poslancami prekročí hranicu slušnosti, vykážu ich. Poslanci však uvažovali nad parlamentnou strážou v prípade, že sa situácia zhorší. 

„Nebudeme to však iniciovať, lebo aktuálne je relatívny pokoj,“ dodáva Boris Kollár v rozhovore pre agentúru TASR. „Myslím si, že aj tí najväčší provokatéri sa už trochu upokojili,“ hovorí.

Pri takomto incidente by parlamentná stráž odviedla agresívneho poslanca von.

„Parlamentná stráž by bola dobrá vtedy, keby bol agresívny útok pokračujúci. Zatiaľ tu nemáme takýchto poslancov, je to vo verbálnej rovine,“ skonštatoval Kollár.

Paradoxom však je, že sám predseda NR SR sa pred vyše mesiacom vyhrážal svojej vláde lieskovou palicou. Tú vraj dostal od okresného predsedu strany Hlas-SD Júliusa Laššana, ktorý ju Kollárovi dal, aby ňou „vylátal Igora Matoviča“. Ten je podľa Laššana hanbou slovenskej politiky. 

Pod Kollárovým videom s palicou sa neskôr objavili agresívne komentáre typu: „Tú palicu treba určite použiť v parlamente a urobiť tam poriadok!!!“

Odporúčané
VIDEO: Boris Kollár sa s palicou v ruke vyhráža vlastnej vláde. Dostal ju od bývalého smeráka VIDEO: Boris Kollár sa s palicou v ruke vyhráža vlastnej vláde. Dostal ju od bývalého smeráka 3. novembra 2021, 11:22
Domov
Zdieľať
Diskusia