Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2021, 13:15
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

Novembrový volebný prieskum: Smer je stále blízko Hlasu, rastú extrémisti

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Strane Smer-SD sa v čase zúriacej tretej vlny naďalej veľmi darí, ukázal najnovší prieskum.

Podľa najnovšieho prieskumu Focusu pre TV Markíza v preferenciách stále vedie strana Petra Pellegriniho Hlas-SD so ziskom 19,2 %. Na druhom mieste by skončil Smer Roberta Fica, ktorý by získal 15 % preferenčných hlasov. Tretie miesto si drží Sloboda a solidarita so ziskom 11,5 %. Na margo výsledkov Peter Pellegrini v štúdiu Na telo povedal, že nevie povedať, s kým by išiel do koalície, pretože očakáva, že niektoré strany ešte budú meniť svoje názory. 

Do parlamentu by sa dostala aj pätica strán OĽaNO, Progresívne Slovensko, Republika, Sme rodina a KDH. Najviac narástli práve extrémisti, ktorí odišli od Mariana Kotlebu a založili si vlastnú stranu. Všetky tieto strany majú medzi 8 až 6 %. 

Pod hranicou zvoliteľnosti by skončili ĽSNS, Aliancia maďarských strán, SNS aj Za ľudí. 

„Riešiť prieskumy pokladám za neadekvátne, percentá budeme riešiť pred voľbami,“ povedala predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová na margo 2,1-percentného výsledku svojej strany. Zatiaľ odmietla komentovať, či by sa pri budúcich voľbách opäť spojila s Igorom Matovičom. 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia