Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2021, 15:05
Čas čítania 1:40
Viktor Kniš

Ďalšie záznamy z chaty: Fico vraj zasiahol, aby Kočner nezačal spolupracovať a nepotopil Kaliňáka

NEWS ERIK KALIŇÁK FICO A KALIŇÁK NA CHATE KAUZA OČISTEC ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Kočnera vraj nahnevalo, že ho Erik Kaliňák prirovnáva k Ľudovítovi Makóovi.

Robert Fico sa na poľovníckej chate rozpráva so synom Tibora Gašpara o tom, aké odkazy posiela členom Smeru Marian Kočner z väzenia. Zmenkovému podvodníkovi odsúdenému na 19 rokov podľa advokáta Pavla Gašpara prekážalo, keď ho Erik Kaliňák vo videu na Facebooku prirovnal k Ľudovítovi Makóovi. 

Podľa syna väzobne stíhaného Tibora Gašpara bol Kočner „strašne vyrušený“.  

„Jeho sa to nejak extrémne dotklo. Až takým štýlom, že už pomaly išiel, že on ide spolupracovať. Vyhrážal sa tam hlavne vo vzťahu k staršiemu Kaliňákovi,“ hovorí Pavol Gašpar podľa Denníka N.

„Áno, musím mu povedať, že nech to nerobí,“ odpovedá Fico.

Predseda Smeru reaguje, ale neodpovedá na otázku, prečo sa so synom Tibora Gašara baví o Marianovi Kočnerovi, ktorého vraj nepozná a nemá k nemu prístup. „Bolo to stretnutie s advokátmi, kde sme preberali živé veci a taktiku postupu. Môžete sa ma pýtať na čokoľvek, moja otázka je, či som sa dopustil trestného činu ja alebo táto vláda,“ povedal Fico s tým, že sa cíti byť likvidovaný vládou. Novinárom Robert Fico povedal, že si vymýšľajú „hov*diny“.  

Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate.
Záber zo skrytej kamery v poľovníckej chate. Zdroj: Aktuality.sk

Na chate bol aj Robert Kaliňák, radil sa, ako vypovedať

Exminister vnútra na videu, ktoré zverejnil portál Aktuality.sk, spomína niekoľko možných alternatív, ako vysvetliť nomináciu Ľudovíta Makóa na post šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy. Ten sa medzičasom stal korunným svedkom a tvrdí, že si ho ľudia okolo Roberta Kaliňáka a Norberta Bödöra vybrali, aby sa stal súčasťou systému, ktorý páchal trestnú činnosť.

Syn Tibora Gašpara navrhol verziu, že to hodia na zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského, ktorý vo väzbe spáchal samovraždu. 

„Dneska je najlepšie povedať, že s tou nomináciou prišiel Lučanský, ktorý to už nevyvráti ani nepotvrdí, a otec (Tibor Gašpar, pozn. redakcie) s Norom (Bödörom) v podstate len sprostredkovali to stretnutie s Imreczem. Pretože Noro Makóa poznal z toho súkromného sektora, otec zase poznal Imreczeho, prebehlo stretnutie, kde ho zoznámili s Makóom, a už si Makó išiel svojou cestou,“ hovorí vo videu Gašpar mladší. 

Kaliňák nakoniec navrhol vlastnú verziu o tom, ako Makó veľmi túžil po funkcii. 

Vraj chceli natáčať pytliakov

Portál Aktuality.sk už v pondelok zverejnil kamerový záznam zachytávajúci rozhovory Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, advokáta Mareka Paru, syna Tibora Gašpara a Miroslava Bödöra. Stretávali sa na chate pri Leviciach počas niekoľkých dní v tomto roku. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Vyhotovené obrazovo-zvukové záznamy (a ich doslovné prepisy) podľa Úradu špeciálnej prokuratúry potvrdzujú „snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz“.

Polícia má k dispozícii hodiny nahrávok, časť z nich ešte nezanalyzovali. Monitorovanie priestoru chaty povolil súd v súvislosti s podozreniami z pytliactva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia