Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2021, 20:00
Čas čítania 1:21
Viktor Kniš

TOP 3 vo štvrtok: Pribúda bordových okresov, kupujeme 10 miliónov antigénových testov, Mojsej mladší v Superstar

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie udalosti dnešného dňa.

Tretia vlna udrela naplno 

Od pondelka 11. októbra bude v druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, 16 okresov. Červených okresov bude 43, oranžových 20. Vláda SR na svojom štvrtkovom rokovaní schválila v rámci covid automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

Analytici z platformy Dáta bez pátosu dlhodobo monitorujú slovenský covid automat, ktorým každý týždeň vláda prerozdeľuje okresy podľa epidemickej situácie.

Odborníci tvrdia, že vláda by dnes mohla podľa aktuálnych dát zaradiť do čiernej farby až 20 okresov. „Niektoré majú čísla na dvojnásobku hranice pre čiernu (250) a sú na 7-dňovej incidencii nad 500,“ dodávajú analytici, ktorí zároveň chvália postup vlády. 

MZ SR
Zdroj: MZ SR

Kupujeme 10 miliónov antigénových testov

Slovensko nakúpi desať miliónov antigénových testov v rámci obstarávania cez Európsku komisiu. Nákup schválila na štvrtkovom rokovaní vláda, minister zdravotníctva má na tento objem testov uzatvoriť zmluvu, minister financií zabezpečiť a uvoľniť prostriedky na ich nákup.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Rezort definoval nielen celkový počet AG testov, ale aj objemy potrebné pre jednotlivé rezorty – 1,2 milióna testov pre ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, 4,8 milióna testov pre ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu, 1,8 milióna pre ministerstvo hospodárstva a 3,2 milióna testov pre ministerstvo zdravotníctva.

Na snímke mobilné odberové miesto na antigénové testovanie na ochorenie covid-19 na parkovisku pred bývalou Hypernovou vo Zvolene 14. februára 2021 (ilustračná fotografia).
Na snímke mobilné odberové miesto na antigénové testovanie na ochorenie covid-19 na parkovisku pred bývalou Hypernovou vo Zvolene 14. februára 2021 (ilustračná fotografia). Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Mojsej mladší v Superstar

Syn známeho speváka Braňa Mojseja sa prihlásil do Superstar. Aj keď má vlastnú kapelu, so spevom začal až neskôr. Za mikrofón sa musel postaviť preto, že im odišiel spevák. Braňo hral pôvodne iba na gitare.

TV Markíza na svojom webe zverejnila časť Mojsejovho výstupu. Ako o ňom rozhodli porotcovia, zatiaľ nevieme. Pohľad Paľa Haberu však môže naznačovať menší údiv.

Braňo Mojsej.
Braňo Mojsej. Zdroj: Instagram/Braňo Mojsej

Instagramový post dňa: Poslanci neodhlasovali dôležitý zákon

Za to, aby mohlo mať dieťa v nemocnici pri sebe rodiča, hlasovalo dnes len 30 zo 150 poslancov parlamentu, informovala na svojom instagramovom profile predkladateľka návrhu Vladimíra Marcinková. 

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

„Odporcovia môjho zákona sa obhajujú, že je to aj tak v slovenských podmienkach nemožné. Ja sa pýtam: je to možné všade v Európe, len u nás nie? Napríklad český ,zákon o zdravotních službách‘ maloletým pacientom explicitne priznáva právo na nepretržitú prítomnosť zákonného zástupcu,“ vysvetľuje. 
 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vladimira Marcinkova (Ledecka) (@vladimira.marcinko)

Domov
Zdieľať
Diskusia