Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. novembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:40

Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

LEGO reaguje na Dráčik

Lego končí v Dráčiku s inzerciou a zvažuje ďalšie kroky. Jeden z lídrov na svetovom trhu s hračkami LEGO zareagoval na kontroverzné statusy siete hračkárstiev Dráčik. Zástupca známej spoločnosti v českom jazyku napísal: „Boli sme sklamaní, keď sme videli komunikáciu na webe Dráčik, a pozastavili sme propagačnú inzerciu, zatiaľ čo situáciu preverujeme.“

Predstavitelia spoločnosti LEGO boli podľa portálu O médiách.com nútení reagovať, keď sa im na Facebooku pod predvianočným reklamným videom začali hromadiť otázky a výzvy nespokojných zákazníkov.

Najväčšia slovenská sieť hračkárstiev už mesiace na svojej oficiálnej stránke publikuje politické statusy reagujúce na aktuálnu politickú situáciu. Dráčik aktívne spochybňoval očkovanie a odmieta pomoc ukrajinskej armáde, ktorú napadol ruský agresor. Momentálne zverejňuje homofóbne vyjadrenia reagujúce na teroristický útok na Zámockej ulici.

dracik
Zdroj: dracik.sk

Európska komisia vydala nariadenie o vrchnákoch

Už o rok a pol sa v slovenských obchodoch stretneme s ďalšou novinkou týkajúcou sa plastových fliaš. Podľa nariadenia Európskej komisie budú všetky vrchnáky na plastových fľašiach pevne upevnené pútkom. Firma Coca-Cola už túto novinku stihla tento mesiac v predstihu predstaviť na nemeckom trhu. Na sociálnych sieťach sa novinka podľa tvnoviny.sk stretla s množstvom kritických reakcií.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Európska komisia nové opatrenie zdôvodňuje snahou zvýšiť pomer recyklovaného plastu. Coca-Cola bude pripevnené vrchnáčiky postupne predstavovať aj na ostatných trhoch.

Coca-Cola
Zdroj: Coca-Cola

Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete

Trnavský arcibiskup Ján Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete 2022, keď sa počas slávnosti birmovania vyjadroval o „neprirodzenosti a neprijateľnosti“ iných ako heterosexuálnych vzťahov. Na jeho nedávne vyjadrenia upozornili Refresher účastníci kázne. Mladým kresťanom arcibiskup hovoril, ako je „neprirodzené a neprijateľné, že sa manželstva dožadujú dvaja muži a dve ženy medzi sebou a v niektorých častiach Európy to považujú za veľký výdobytok“.

Arcibiskup vo videu tvrdí, že sa mu ako „zdravému človeku“ dvíha z LGBTI+ ľudí žalúdok. „Nech ma menujú, že som homofób, ja za to nemôžem, keď sa mi dvihne žalúdok, keď vidím, akým spôsobom LGBTQ... XYZ žijú (...).“

Na záver sekvencie venovanej inakosti vyzýva prítomných mladých kresťanov, aby hľadali riešenie. „Naozaj treba niečo robiť. Ako sa hľadajú spôsoby na liečenie pandémie, HIV, rakovín, hľadajte spôsoby, ako to napraviť, ako by mohli žiť plným životom, tak ako to Boh nariadil a je prirodzené.“

Orosch
Zdroj: Youtube/Kaplnka Panny Márie Trnavskej

Instagramový post dňa: Kollárove vleky

Národná rada Slovenskej republiky dnes rokovala o mnohých návrhoch zákonov. Jedným z nich bol aj návrh z dielne Sme rodina, ktorý by od januára do apríla 2023 znížil daň pre viaceré športové zariadenia z 20 na 10 %. Keďže predseda parlamentu Boris Kollár je známy tým, že vlastní lyžiarske strediská a vleky, predkladaná novela vzbudila vlnu podozrení.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia