Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. októbra 2021, 13:47
Čas čítania 1:29
Viktor Kniš

Matovič a Lengvarský kupujú ďalších 10 miliónov antigénových rýchlotestov. Testovanie už stálo Slovensko viac ako pol miliardy

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Antigénové testy sú momentálne na Slovensku spoplatené sumou 5 eur.

Slovensko nakúpi desať miliónov antigénových testov v rámci obstarávania cez Európsku komisiu. Nákup schválila na štvrtkovom rokovaní vláda, minister zdravotníctva má na tento objem testov uzatvoriť zmluvu, minister financií zabezpečiť a uvoľniť prostriedky na ich nákup.


„Z dôvodu pretrvávajúcej pandémie ochorenia COVID-19 naberá na intenzite potreba zabezpečenia dostatočného množstva antigénových testov pre potreby testovania občanov SR, keďže testovanie predstavuje jednu z foriem boja proti pandémii,“ vysvetlilo akvizíciu Ministerstvo zdravotníctva SR.


Rezort definoval nielen celkový počet AG testov, ale aj objemy potrebné pre jednotlivé rezorty – 1,2 milióna testov pre ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, 4,8 milióna testov pre ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu, 1,8 milióna pre ministerstvo hospodárstva a 3,2 milióna testov pre ministerstvo zdravotníctva.

Domov
Zdieľať
Diskusia