Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. novembra 2022 o 20:00
Čas čítania 1:36

TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil

Trnavský arcibiskup Ján Orosch pohoršil Slovákov obežníkom, v ktorom zapochyboval o nevine obetí streľby zo Zámockej. Po vlne kritiky preto dnes prišiel s ospravedlňujúcimvyhlásením. Okrem iného v ňom píše, že pôvodný obežník nebol určený pre oči verejnosti. Dodáva, že hriešni sme všetci.

V obežníku, ktorý mal kolovať medzi duchovnými, ale dostal sa aj na verejnosť, arcibiskup uvádzal, že obete streľby možno nie sú nevinné. „Ľudia, počnúc majiteľom klubu Tepláreň, návštevníci klubu, o ktorých sme sa nedozvedeli nič o ich veku, o ich možnej drogovej závislosti, pohoršlivom – a zo strany veriacich právom videnom – nemravnom konaní, až po poľutovaniahodné obete, sú naozaj všetci nevinní?“ napísal.

Orosch
Trnavský arcibiskup Ján Orosch. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Muž dobodal svoju partnerku vidličkou

Agresívny muž v istej petržalskej kaviarni v sobotu 5. novembra 2022 zaútočil na svoju partnerku vidličkou. Spočiatku sa dvojica rozprávala, sediac oproti sebe, no následne si muž k žene prisadol.

Podľa informácií polície ju niekoľkokrát bodol odzadu do oblastí chrbta aj krku a následne ju viackrát udrel.

Po útoku zostal páchateľ ešte chvíľu v kaviarni a následne sa vydal preč. V nočných hodinách podozrivú osobu zadržala polícia. V súčasnosti je muž obvinený zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva. Sudca bude rozhodovať o jeho vzatí do väzby. V prípade odsúdenia mu hrozí 5 až 12 rokov za mrežami.

Petržalka
Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky, Wikimedia/Dezidor

Vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja

Europoslankyňa vyzvala všetkých – veriacich aj ateistov, aby napísali matke Dane vrúcne slová. „Pošlite jej pár milých slov. Nech cíti našu podporu, nech vie, že sme s ňou a s Jurajom, nech cíti dobro, aby mala energiu ísť ďalej,“ napísala Ďuriš Nicholsonová. 

Zároveň poslankyňa europarlamentu zdieľala aj samotný text správy, ktorý jej matka zavraždeného Juraja napísala.

„Prečo neodsudzujú vraha? Len preto, že bol hetero? Môj syn bol úžasný človek, nikdy v živote nikomu neublížil. A len preto, že bol iný, tak je zrazu chorý, úchyl a neperspektívny? To som sa dočítala v komentároch. Prosím vás, čo mám robiť s tou neprávosťou a bolesťou? Ďakujem, a prepáčte, že som vás oslovila,“ píše matka Juraja Dana pod statusom, kde sa Ďuriš Nicholsonová zastala Juraja a Matúša po publikácii obežníka, v ktorom trnavský arcibiskup Ján Orosch naznačuje, že obete vraždy nie sú nevinné. 

Europoslankyňa zároveň upozornila, že ak sa pod jej najnovším statusom objavia nenávistné komentáre, obráti sa priamo na políciu. 

Juraj
Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová

Instagramový post dňa: Rihanna avizuje novú hudbu

Speváčka Rihanna naznačuje, že s blížiacim sa termínom vystúpenia v rámci Super Bowlu by sa fanúšikovia mohli dočkať novej hudby. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa COMPLEX (@complex)

Domov
Zdieľať
Diskusia