Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. novembra 2022 o 17:01
Čas čítania 0:55

Matka zavraždeného Juraja Vankuliča reaguje na Oroschov obežník, Ďuriš Nicholsonová pre ňu žiada podporu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Matka zavraždeného Juraja reagovala na slová arcibiskupa Oroscha.

Lucia Ďuriš Nicholsonová zverejnila na svojej oficiálnej facebookovej stránke výzvu pre svojich sledovateľov, aby poslali pozitívny odkaz matke zavraždeného Juraja Vankuliča. Ten bol spoločne s Matúšom Horváthom obeťou streľby pred LBGTI+ podnikom Tepláreň. 

Europoslankyňa vyzvala všetkých – veriacich aj ateistov, aby napísali matke Dane vrúcne slová. „Pošlite jej pár milých slov. Nech cíti našu podporu, nech vie, že sme s ňou a s Jurajom, nech cíti dobro, aby mala energiu ísť ďalej,“ napísala Ďuriš Nicholsonová. 

Zároveň poslankyňa europarlamentu zdieľala aj samotný text správy, ktorý jej matka zavraždeného Juraja napísala.

„Prečo neodsudzujú vraha? Len preto, že bol hetero? Môj syn bol úžasný človek, nikdy v živote nikomu neublížil. A len preto, že bol iný, tak je zrazu chorý, úchyl a neperspektívny? To som sa dočítala v komentároch. Prosím vás, čo mám robiť s tou neprávosťou a bolesťou? Ďakujem, a prepáčte, že som vás oslovila,“ píše matka Juraja Dana pod statusom, kde sa Ďuriš Nicholsonová zastala Juraja a Matúša po publikácii obežníka, v ktorom trnavský arcibiskup Ján Orosch naznačuje, že obete vraždy nie sú nevinné. 

Europoslankyňa zároveň upozornila, že ak sa pod jej najnovším statusom objavia nenávistné komentáre, obráti sa priamo na políciu. 

„A vy, ktorí budete mať tú odvahu napísať sem čokoľvek nenávistné, čokoľvek urážajúce, znevažujúce, budete vymazaní, ale nie zabudnutí. Vaše komentáre budem jeden za druhým posúvať orgánom činným v trestnom konaní. Verím, že ste pochopili, že tu nemáte žiadne miesto,“ napísala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia