Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
3. augusta 2021, 8:31
Čas čítania 2:30
Ema Stanovská

Túžiš po dokonalom rande? Týchto 5 bratislavských podnikov za teba spraví polovicu práce

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Večera u Talianov, najlepšie kari s výhľadom na Dunaj alebo vínko na hrade?

Originálne, pokojné a s primeranou dávkou romantiky. Tak by malo podľa väčšiny ľudí vyzerať ideálne miesto na prvé rande. Bratislava ich má veľa, no tieto ťa zaručene nikdy nesklamú, či už chceš svojej (potenciálnej) polovičke dopriať chutnú večeru, alebo príjemné posedenie pri víne.

Antica Toscana

Adresa: Maďarská 101, Rusovce

Ak sa hovorí, že láska prechádza cez žalúdok, pri talianskej kuchyni to platí dvojnásobne. V prípade, že ti neprekáža zájsť kvôli naozaj autentickej talianskej atmosfére trochu mimo „hlavného ťahu“, Antica Toscana je jednoznačná voľba. Kuchári Alessandro, Antonio a Filippo tu servírujú toskánske špeciality inšpirované ich talianskou babičkou a všetky suroviny, ktoré používajú, dovážajú priamo z Talianska.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Antica Toscana Bratislava (@antica.toscana_bratislava)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Adriana Novakov (@adrinovakov)

Najlepšie na tejto reštaurácii je jej uvoľnená atmosféra – žiadni „ofučaní“ čašníci v rukavičkách, prehnaná formálnosť ani porcie ako zo skúmavky. Celý koncept je postavený tak, aby si mal pocit, že ťa hostí talianska rodina priamo u seba doma. Nejeden návštevník určite ocení aj jednu z najromantickejších terás v Bratislave. Nezabudni však na rezerváciu – bez nej tu rozhodne nepochodíš.

Gatto Matto

Adresa: Panská 17/Maďarská 1A, Rusovce

Jedna z najznámejších talianskych reštaurácií sa rokmi vypracovala na ultimátne „date place“, ktorým skrátka nemôžeš nikdy nič pokaziť. Ak si srdce svojej polovičky ešte nezískal, chrumkavá pizza, domáce cestoviny, tiramisu a kvalitné vínko ti v tom pomôžu. Výhodou podniku Gatto Matto je, že sa síce nachádza v centre, ale je ukrytý na malom nádvorí. O romantiku teda nebude núdza, ale zároveň budeš mať všetko poruke.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by WelcomeToBratislava (@welcometobratislava)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gatto Matto (@gatto_matto_family)

Prevádzku na Panskej ulici ti odporúčame najmä v prípade, ak ťa čaká prvé rande a chceš skôr rušnejší „vibe“. Výhodou tiež je, že to budete mať len na skok do La Putiky či baru Baudelaire, kde večer môžete (ale aj nemusíte) „doťuknúť“ dobrým drinkom. Ak sa rozhodneš pre druhú prevádzku v Rusovciach, váš večer sa bude niesť v pokojnejšom duchu a nežnejšie pohlavie určite ocení aj jazierko na terase.

Wagamama

Adresa: Pribinova 8

Ak má tvoja (možno budúca) polovička rada ázijskú kuchyňu a chceš jej ukázať, že máš vkus, pozvanie do podniku Wagamama určite neodmietne. Za ochutnanie tu stojí všetko – od výborného kari cez restované rezance a rameny až po zdravé šalátové misky. Ak chceš skutočne zabodovať, nezabudni po večeri navrhnúť dezert. Robia tu totiž tie najlepšie dezerty a cheesecaky, ktoré sú doslova nabité afrodiziakami.

Domov
Zdieľať
Diskusia