Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2021 o 10:43
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

24-ročného brankára Lotyšska zasiahla raketa ohňostroja, ukázala pitva. Čo smrti predchádzalo?

24-ročného brankára Lotyšska zasiahla raketa ohňostroja, ukázala pitva. Čo smrti predchádzalo?
Zdroj: Bruce Bennett/Getty Images
ŠPORT NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Podľa pitvy ho najprv zasiahla raketa ohňostroja pri oslavách Dňa nezávislosti, potom spadol a udrel si hlavu. Tragédiu neprežil.

Hokejový brankár Matiss Kivlenieks z Lotyšska prišiel v nedeľu o život pri tragickej nehode, keď ho počas osláv Dňa nezávislosti USA zasiahla raketa z ohňostroja, informuje CNN. Podľa výsledkov pitvy utrpel traumu hrudníka, následne ešte spadol a udrel si hlavu.

„Keď sa snažil dostať z vírivky, pošmykol sa, spadol a udrel si hlavu o betón,“ konštatovali lekári. K tragickej udalosti došlo v meste Novi v štáte Michigan. Svedkovia nehody polícii povedali, že si všimli pokazený ohňostroj a snažili sa čo najskôr vyskočiť z bazéna. Brankárovi NHL z Lotyšska sa to však už nepodarilo. Nepomohli ani okamžite privolaní záchranári. 

Úprimnú sústrasť vyjadril rodine Kivlenieksa aj prezident hokejových operácií tímu Columbus Blue Jackets, podľa ktorého ide o veľkú stratu mladého talentu. Kivlenieks odohral v najvyššej zámorskej súťaži dva zápasy, v dobrom svetle sa odprezentoval aj na tohtoročných majstrovstvách sveta v hokeji. 

„Ľuďom, ktorí mali to šťastie a boli Kiviho spoluhráčmi a priateľmi, bude veľmi chýbať jeho láska k životu a vášeň k hokeju,“ dodal komisár NHL Gary Bettman.

Kivlenieks
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia