Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Domov

Gastro

Najchutnejšie a najlepšie vyzerajúce recepty, foodtips, foodporn, tipy na jedlo a reštaurácie po Slovensku a v okolí. Dobrú chuť.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Storky
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne...
Mediálna spolupráca
Značka Karloff predstavila novinku. Na trh prichádza Herberry Gin vyrobený z 22 ...
Sponzorovaný obsah
TikTok ovládol Lidl: Tieto virálne produkty si môžeš kúpiť už od pondelka
Sponzorovaný obsah
Bistro Fach prichádza s unikátnym konceptom. Večeru môžeš sharovať s priateľmi
Do Bratislavy prichádza franšíza z Čiech: Boli sme na otvorení The Miners
V Lidli je dubajský týždeň. Kúpiš tam dubajskú čokoládu, likér či nátierku
Sponzorovaný obsah
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu...
Obľúbený ázijský podnik otvára ďalšiu prevádzku. Jedlo si tu namixuješ podľa seb...
Sponzorovaný obsah
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu...
V Bratislave vzniklo bistro, ktoré z tradičných lokší spravilo gurmánsky zážitok
McDonald's predstavil novú limitku. Poteší milovníkov slaniny
Sponzorovaný obsah
Wolt spúšťa posielanie darčekov. Svojich blízkych môžeš prekvapiť nielen počas V...
Sponzorovaný obsah
Nitrianska kaviareň Meraki organizuje vernisáž s umelcom A TY CHUJE
Post Malone vytvoril limitovanú edíciu Oreo. Túto príchuť nikdy predtým nemali
Wolt Market znižuje ceny potravín. Tieto produkty kúpiš v najväčšej zľave
Sponzorovaný obsah
Bratislava má nové raňajkové bistro Jolk. Vzniklo pod vedením renomovaného šéfku...
Bratislavské bistro FACH otvorilo nové priestory so živými stromami na nádvorí
Starbucks na Slovensku prichádza s novinkou. Spúšťa pistáciovú sezónu
Bistro.sk rozdáva 8 € kupóny na vianočný nákup z BILLA s donáškou zdarma
Sponzorovaný obsah
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Hazichef: Ramen mám rád mastný, smradľavý a presolený, tu ho tak nevie urobiť skoro nikto
Hazichef: Ramen mám rád mastný, smradľavý a presolený, tu ho tak nevie urobiť skoro nikto
16. 11. 2022 18:03
Sú hostia Podgastu, ktorých pozná celé Slovensko, a sú hostia, ktorých poznajú skôr lokálni insideri. Michal Hazior je známy… no skôr ako fantastický ilustrátor a dizajnér. Svoju vášeň pre jedlo prejavuje cez svoj separátny blog Hazichef.
Maďarsko má luxusnú michelinskú reštauráciu už 1 km od slovenských hraníc. Toto sú miesta, kde si dáš degustačné menu aj za 40 eur
Odporúčané
Maďarsko má luxusnú michelinskú reštauráciu už 1 km od slovenských hraníc. Toto sú miesta, kde si dáš degustačné menu aj za 40 eur
15. 11. 2022 14:30
Maďarská gastroscéna je naozaj rozmanitá a nájdeš tu degustačné menu za 400 aj 40 eur.
Nie je to varené víno ani punč. Vyskúšaj týchto 5 miešaných drinkov, ktoré sa hodia k jesennému počasiu
Sponzorovaný obsah
Nie je to varené víno ani punč. Vyskúšaj týchto 5 miešaných drinkov, ktoré sa hodia k jesennému počasiu
11. 11. 2022 8:30
Ideálne na večery s priateľmi na chate či k pozeraniu filmu, keď sa zababušíš do deky.
KC Dunaj aj Bohéma na Nový rok zatvoria svoje brány. Kultové podniky rušia pre rekonštrukciu budovy OC Dunaj
KC Dunaj aj Bohéma na Nový rok zatvoria svoje brány. Kultové podniky rušia pre rekonštrukciu budovy OC Dunaj
10. 11. 2022 13:32
Bohéma aj KC Dunaj by mali skončiť k 1. januáru 2023.
Čokolatér Karol: Moje deti milovali Kinder čokoládu, vyrobil som im kvalitnejšiu náhradu. Jahodovou Milkou ma ranili (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Čokolatér Karol: Moje deti milovali Kinder čokoládu, vyrobil som im kvalitnejšiu náhradu. Jahodovou Milkou ma ranili (Rozhovor)
4. 11. 2022 9:30
„Antioxidanty začnú z kakaa vyprchávať už pri 80 stupňoch. Dvaja najväčší spracovávatelia ho pritom pražia pri teplote od 250 do 300 stupňov,“ vysvetľuje profesionálny chocolatier Karol Stýblo.
Obed s polievkou za 3,80 €. Otestovali sme tri bratislavské reštaurácie, kde popoludní cena klesá až o 50 %
refresher+
Obed s polievkou za 3,80 €. Otestovali sme tri bratislavské reštaurácie, kde popoludní cena klesá až o 50 %
3. 11. 2022 14:30
Pri neskorom obede alebo skorej večeri môžeš ušetriť.
Ako predĺžiť životnosť cestovín? Talianski vedci našli cestu, ktorá spočíva v troch krokoch
Ako predĺžiť životnosť cestovín? Talianski vedci našli cestu, ktorá spočíva v troch krokoch
3. 11. 2022 12:50
Podľa autorov výskumu by tento objav mohol pomôcť v boji proti plytvaniu potravinami.
Julo a Muťo z podcastu VAR: Trip za londýnskym futbalom musí byť aj s čízkejkom za 15 libier medzi posh babami z Dubaja
Julo a Muťo z podcastu VAR: Trip za londýnskym futbalom musí byť aj s čízkejkom za 15 libier medzi posh babami z Dubaja
3. 11. 2022 9:00
Podgast už bol o finediningu aj streetfoode, exotickom aj ľudovom jedle, a predsa sa Čojemu podarilo nájsť tému, o ktorej sa vo svojom podcaste ešte nerozprával: jedlo na futbalových štadiónoch!
Lenka varila v Japonsku: Japonci pracujú, aj keď sú chorí, lekár mi dal sedem druhov liekov, lebo „musím ísť zajtra do práce“
refresher+
Odporúčané
Lenka varila v Japonsku: Japonci pracujú, aj keď sú chorí, lekár mi dal sedem druhov liekov, lebo „musím ísť zajtra do práce“
1. 11. 2022 16:30
„Všetci boli ticho, každý iba oddane robil a sústredil sa na to svoje. Hovorila som si: Bože, akí sú oni gangstri,“ opisuje Zvolenčanka Lenka Brindzová svoju skúsenosť s michelinskou reštauráciou v Tokiu. Dnes pečie v bratislavskej reštaurácii Irin.
Potravinová výzva: Dá sa prestravovať za 30 eur na týždeň bez polotovarov? Skúsili sme, takto to dopadlo
refresher+
Odporúčané
Potravinová výzva: Dá sa prestravovať za 30 eur na týždeň bez polotovarov? Skúsili sme, takto to dopadlo
30. 10. 2022 14:30
Po štyroch dňoch na suchom zemiakovom chlebe som sa ocitla sama v jednej miestnosti s čerstvými bagetami, syrmi a čipsami. Zjesť som ich však nemohla – nezmestili by sa mi totiž do rozpočtu.
Za 3 kilá ovocia a zeleniny zaplatíš iba jedno euro. Pozri sa, ako môžeš zabrániť plytvaniu jedlom
Sponzorovaný obsah
Za 3 kilá ovocia a zeleniny zaplatíš iba jedno euro. Pozri sa, ako môžeš zabrániť plytvaniu jedlom
28. 10. 2022 8:30
Nie je jednoduché byť zodpovedným človekom. Lidl sa však rozhodol, že svojim zákazníkom pomôže.
Dokonalý vegetariánsky recept. Chilli sin carne s tekvicou hokaido
PR správa
Dokonalý vegetariánsky recept. Chilli sin carne s tekvicou hokaido
27. 10. 2022 14:05
Tekvica je jednou z najobľúbenejších surovín kuchárov z tímu Jeme zdravo, pretože sa dá pripraviť na mnoho spôsobov.
TEST 10 horčíc: Ktorá má najhoršie zloženie a ako dopadla malá fľaštička z Yeme za 5 eur?
refresher+
Odporúčané
TEST 10 horčíc: Ktorá má najhoršie zloženie a ako dopadla malá fľaštička z Yeme za 5 eur?
25. 10. 2022 14:30
V teste 10 horčíc z pultov supermarketov sa dozvieš aj to, ako chutí receptúra českých mníchov z kláštora a či sa ti oplatí kupovať drahú bioverziu.
Martin Korbelič o novej reštaurácii Menju: Hostia si tu so mnou môžu potriasť rukou, chcem ukázať, že som človek z mäsa a kostí
refresher+
Odporúčané
Martin Korbelič o novej reštaurácii Menju: Hostia si tu so mnou môžu potriasť rukou, chcem ukázať, že som človek z mäsa a kostí
23. 10. 2022 16:30
„Kuchárske remeslo vymiera. Veľa reštaurácií bude musieť prejsť zo 7-dňovej prevádzky na 5-dňovú, alebo robiť len večer,“ hovorí Tomáš Sika, spoluzakladateľ Menju a bývalý majiteľ reštaurácie Con Forchetta.
Rumová ľadová káva bez kvapky alkoholu a jahodová novinka bez cukru. Pozri sa, s akými príchuťami prichádza HELL ENERGY
PR správa
Rumová ľadová káva bez kvapky alkoholu a jahodová novinka bez cukru. Pozri sa, s akými príchuťami prichádza HELL ENERGY
21. 10. 2022 8:55
Nové produkty majú novú vylepšenú receptúru a zloženie.
Káva alebo karcinogén? S expertom vysvetľujeme, ako rozlíšiť kvalitnú kávu od odpadu a čo by si určite nemal piť
refresher+
Odporúčané
Káva alebo karcinogén? S expertom vysvetľujeme, ako rozlíšiť kvalitnú kávu od odpadu a čo by si určite nemal piť
20. 10. 2022 9:30
Slovenské „presso“ je v podstate len tekutina „ochutená“ nepeknou zmesou trieslovín a odpadových látok, ktoré ti môžu spôsobiť nepríjemné tráviace ťažkosti.
Otto Vašák z Essensu: Radi by sme postavili lístok na zelenine, no hostia v našich končinách potrebujú svoje „mäsíčko“
Otto Vašák z Essensu: Radi by sme postavili lístok na zelenine, no hostia v našich končinách potrebujú svoje „mäsíčko“
19. 10. 2022 17:00
Dlho sme tu nemali Podgast, ktorého hosťom by bol finediningový chef a témou zážitková gastronómia. Najnovšieho Čojeho hosťa určite nepoznáš, šéfuje reštaurácii Essens na južnej Morave.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Reštaurácia zo šou Na nože končí napriek pochvale od Martina. Čaká ju veľká zmena
Reštaurácia zo šou Na nože končí napriek pochvale od Martina. Čaká ju veľká zmena
pred 3 dňami
Michal ostáva ako vedúci a reštaurácia sa zmení na poctivú českú hospodu s novým nájomcom.
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
Mediálna spolupráca
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
pred 3 dňami
Pobyt je ideálny pre páry, skupiny kamošov či rodinu s deťmi.
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
Toto je rebríček najhorších slovenských jedál. Prvé miesto zaskočí aj naše staré mamy
včera o 09:45
Stotožňuješ sa s výberom?
Bratislavčanov pobúrili ceny na Miletičke. Za kilo čerešní si pýtajú 25 eur
Bratislavčanov pobúrili ceny na Miletičke. Za kilo čerešní si pýtajú 25 eur
20. 5. 2025 12:42
Táto suma vyvolala medzi zákazníkmi pobúrenie.
Majiteľ bistra Suvlaki: Veľa ľudí mi hovorí, že naše jedlo je lepšie ako v Grécku
refresher+
Odporúčané
Majiteľ bistra Suvlaki: Veľa ľudí mi hovorí, že naše jedlo je lepšie ako v Grécku
15. 5. 2025 11:00
Ak máš rád grécku kuchyňu, bistro Suvlaki ti asi netreba predstavovať. A ak nie, je načase to napraviť. Prevádzku otvoril pred vyše desiatimi rokmi Yiannis Fanourakis. Bistro je pre neho viac než len práca, vníma ho ako vlastné dieťa.
TEST: Kde je najlepšia zmrzlina v Bratislave? Ochutnali sme za teba najpopulárnejšie zmrzlinárne v Starom Meste
refresher+
Odporúčané
TEST: Kde je najlepšia zmrzlina v Bratislave? Ochutnali sme za teba najpopulárnejšie zmrzlinárne v Starom Meste
13. 5. 2025 12:00
Ochutnali sme 7 zmrzlinární v Starom Meste, kde sme si dali dve príchute - čokoládovú a jahodovú.
Separ oficiálne pokrstil svoju tresku NEVIEM: „Od malička mám rád tresku, a preto ju mám na obale môjho nového albumu“
PR správa
Separ oficiálne pokrstil svoju tresku NEVIEM: „Od malička mám rád tresku, a preto ju mám na obale môjho nového albumu“
pred 4 dňami
Túto tresku ocenia nielen nadšenci fitness a zdravého stravovania.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
25. 10. 2023 17:02
Slovenské pochutiny sa umiestnili na špici rebríčka najlepších stredoeurópskych snackov.
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
refresher+
Odporúčané
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
25. 11. 2024 19:30
Zisťovali sme, prečo niektoré produkty v stánkoch na hlavných vianočných trhoch zo dňa na deň zdraželi. Pýtali sme sa stánkarov a oslovili sme aj BKIS, ktoré trhy organizuje.
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
31. 1. 2025 11:00
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ po celom Slovensku.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
Vanilkové rožky či perníkový cheesecake. Týmito vianočnými receptami zaboduješ u kamošov aj rodiny
Sponzorovaný obsah
Vanilkové rožky či perníkový cheesecake. Týmito vianočnými receptami zaboduješ u kamošov aj rodiny
12. 12. 2023 15:00
Čo tak skúsiť niečo nové?
Navštívila som bratislavské vianočné trhy: Cigánska stojí 8 eur, za foie gras dáš až 20 €. Kde jedia stánkari? (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Navštívila som bratislavské vianočné trhy: Cigánska stojí 8 eur, za foie gras dáš až 20 €. Kde jedia stánkari? (Reportáž)
22. 11. 2024 19:30
Navštívili sme vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave a prinášame ti jedinečnú reportáž, v ktorej nájdeš rozhovory so stánkarmi aj návštevníkmi.
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
3. 4. 2025 19:00
Paradajkové pesto, hovädzí vývar alebo bolonské špagety, všetko sme starostlivo zhodnotili.
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
Bývalá reštaurácia, v ktorej pôsobil šéfkuchár Martin Novák je na predaj za 130-tisíc eur. Podnik predávajú s plným vybavením
28. 2. 2025 9:43
Dôvodom predaja je to, že sa viacerí rozhodli venovať iným projektom, vrátane šéfkuchára Martina Nováka.
Za raňajky u Diora v Saint-Tropez som zaplatila toľko ako v Bratislave. Navštívila som top instagramové podniky sveta (Reportáž)
refresher+
Odporúčané
Za raňajky u Diora v Saint-Tropez som zaplatila toľko ako v Bratislave. Navštívila som top instagramové podniky sveta (Reportáž)
7. 3. 2024 9:30
Vyskúšali sme turecké raňajky aj cupcake od cukrárky, ktorá piekla pre Madonnu, Stinga či Kate Moss. Ako ho ochutnať aj bez rezervácie? Navštív spolu s nami nádherné interiéry, známe aj pre jedinečnú gastronómiu.