Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
8. septembra 2023 o 14:30
Čas čítania 3:54
Ema Stanovská

Katarína prerobila zafajčenú kaviareň pri Bratislavskom hrade na štýlovú cukráreň Giselle. Pečie neodolateľné zákusky

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Navštívili sme novú bratislavskú kaviareň Giselle s otvorenou kuchyňou, ktorú nájdeš len pár metrov od Bratislavského hradu. Majiteľka v minulosti prevádzkovala zmrzlináreň Koun a pôsobila ako šéfcukrárka historického hotela Devín.

Hovorí sa, že ak máš pre niečo vášeň a si ochotný na ceste za svojím cieľom tvrdo makať, úspech sa skôr či neskôr dostaví. Svoje by o tom vedela rozprávať nadaná cukrárka Katarína Lešková, ktorá už vo svojich 29 rokoch vie, aké je to šéfovať cukrárni v jednom z najluxusnejších hotelov v Bratislave.

Katarína, ktorá koncom augusta otvorila v Bratislave svoju vlastnú cukráreň, už od malička nachádzala zdroj inšpirácie u svojej babky. Tá ju zoznámila s tradičnými rodinnými receptami, ktoré kolujú z generácie na generáciu. Jej kaviareň a výrobňa dezertov v jednom nesie meno podľa jej prababky – Giselle.

Katarína Lešková absolvovala kurzy pečenia u svetových majstrov.
Katarína Lešková absolvovala kurzy pečenia u svetových majstrov. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

V Refresheri navštevujeme úspešné gastroprevádzky, rozprávame sa so zaujímavými majiteľmi a ochutnávame to najlepšie z najlepšieho. Pre viac podobného obsahu nezabudni sledovať tému Gastropriemysel a Gastro Bratislava. Ak chceš mať prístup ku všetkým článkom, staň sa členom klubu Refresher+.

Začiatky v obľúbenej zmrzlinárni

Pečenie bolo pre Katarínu najskôr len hobby. Začínala v ôsmich rokoch a popri vypekaní tradičných koláčov si hľadala aj recepty na internete a voľný čas trávila experimentovaním v kuchyni. Po gymnáziu nastúpila na hotelový manažment do Prahy, ale po prvom semestri sa rozhodla školu dokončiť vo svojom rodisku, v Bratislave. 

Kaviareň Giselle nájdeš len na skok od parlamentu a Bratislavského hradu.
Kaviareň Giselle nájdeš len na skok od parlamentu a Bratislavského hradu. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

Absolvovala niekoľko cukrárenských kurzov v zahraničí. V Londýne sa učila od pekára Karima Borgiho v kuchárskej škole The Taste Lab a v Barcelone absolvovala týždenný workshop u majstra sveta v cukrárstve Jordi Bordasa.

Odporúčané
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať 11. decembra 2024 o 9:15

Po skončení školy sa gastronómii začala venovať naplno. Dva roky prevádzkovala známu bratislavskú zmrzlináreň Koun. „Spolu s ďalšími dvomi ľuďmi som tam bola ‚dievča pre všetko‘. Starala som sa o sociálne siete, vyrábala zmrzlinu, obsluhovala zákazníkov, upratovala, objednávala a preberala tovar,“ hovorí pre Refresher Katarína.

V cukrárni si dezert nájde každý, či už túžiš po tradičnom, alebo vegánskom zákusku.
V cukrárni si dezert nájde každý, či už túžiš po tradičnom, alebo vegánskom zákusku. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

Táto práca nebola vždy jednoduchá, no šikovnej Slovenke dala dostatočne veľa skúseností a odvahy, aby začala uvažovať nad vlastným biznisom. Keď sa uistila, že je schopná túto zodpovednosť uniesť, v Koune skončila a začala sa obzerať po voľných priestoroch na prenájom. Vtom však prišiel covid.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo Katarína piekla koláče s riaditeľom hotela.
  • Ako zvládala prácu v Devíne, keď bola na všetko sama.
  • Ako vznikla kaviareň Giselle.
  • Čo všetko tam ochutnáš.
  • Ktoré dva koláče sú podľa majiteľky tie najlepšie.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 144079 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Celodenný Skipas v PARK SNOW Donovaly ZDARMA , Poukázka v hodnotě 200 korun na nákup v Furiosa alebo PPV kód na Oktagon 65
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia