Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
8. septembra 2023, 14:30
Čas čítania 3:54
Ema Stanovská

Katarína prerobila zafajčenú kaviareň pri Bratislavskom hrade na štýlovú cukráreň Giselle. Pečie neodolateľné zákusky

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Navštívili sme novú bratislavskú kaviareň Giselle s otvorenou kuchyňou, ktorú nájdeš len pár metrov od Bratislavského hradu. Majiteľka v minulosti prevádzkovala zmrzlináreň Koun a pôsobila ako šéfcukrárka historického hotela Devín.

Hovorí sa, že ak máš pre niečo vášeň a si ochotný na ceste za svojím cieľom tvrdo makať, úspech sa skôr či neskôr dostaví. Svoje by o tom vedela rozprávať nadaná cukrárka Katarína Lešková, ktorá už vo svojich 29 rokoch vie, aké je to šéfovať cukrárni v jednom z najluxusnejších hotelov v Bratislave.

Katarína, ktorá koncom augusta otvorila v Bratislave svoju vlastnú cukráreň, už od malička nachádzala zdroj inšpirácie u svojej babky. Tá ju zoznámila s tradičnými rodinnými receptami, ktoré kolujú z generácie na generáciu. Jej kaviareň a výrobňa dezertov v jednom nesie meno podľa jej prababky – Giselle.

Katarína Lešková absolvovala kurzy pečenia u svetových majstrov.
Katarína Lešková absolvovala kurzy pečenia u svetových majstrov. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

V Refresheri navštevujeme úspešné gastroprevádzky, rozprávame sa so zaujímavými majiteľmi a ochutnávame to najlepšie z najlepšieho. Pre viac podobného obsahu nezabudni sledovať tému Gastropriemysel a Gastro Bratislava. Ak chceš mať prístup ku všetkým článkom, staň sa členom klubu Refresher+.

Začiatky v obľúbenej zmrzlinárni

Pečenie bolo pre Katarínu najskôr len hobby. Začínala v ôsmich rokoch a popri vypekaní tradičných koláčov si hľadala aj recepty na internete a voľný čas trávila experimentovaním v kuchyni. Po gymnáziu nastúpila na hotelový manažment do Prahy, ale po prvom semestri sa rozhodla školu dokončiť vo svojom rodisku, v Bratislave. 

Kaviareň Giselle nájdeš len na skok od parlamentu a Bratislavského hradu.
Kaviareň Giselle nájdeš len na skok od parlamentu a Bratislavského hradu. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

Absolvovala niekoľko cukrárenských kurzov v zahraničí. V Londýne sa učila od pekára Karima Borgiho v kuchárskej škole The Taste Lab a v Barcelone absolvovala týždenný workshop u majstra sveta v cukrárstve Jordi Bordasa.

Odporúčané
McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina McDonald’s hľadá nové posily do tímu. Okrem kariérneho rastu máš flexibilný pracovný čas, jedlo v 50 % zľave či lístky do kina 3. mája 2024, 9:30

Po skončení školy sa gastronómii začala venovať naplno. Dva roky prevádzkovala známu bratislavskú zmrzlináreň Koun. „Spolu s ďalšími dvomi ľuďmi som tam bola ‚dievča pre všetko‘. Starala som sa o sociálne siete, vyrábala zmrzlinu, obsluhovala zákazníkov, upratovala, objednávala a preberala tovar,“ hovorí pre Refresher Katarína.

V cukrárni si dezert nájde každý, či už túžiš po tradičnom, alebo vegánskom zákusku.
V cukrárni si dezert nájde každý, či už túžiš po tradičnom, alebo vegánskom zákusku. Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

Táto práca nebola vždy jednoduchá, no šikovnej Slovenke dala dostatočne veľa skúseností a odvahy, aby začala uvažovať nad vlastným biznisom. Keď sa uistila, že je schopná túto zodpovednosť uniesť, v Koune skončila a začala sa obzerať po voľných priestoroch na prenájom. Vtom však prišiel covid.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 144079 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo Katarína piekla koláče s riaditeľom hotela.
  • Ako zvládala prácu v Devíne, keď bola na všetko sama.
  • Ako vznikla kaviareň Giselle.
  • Čo všetko tam ochutnáš.
  • Ktoré dva koláče sú podľa majiteľky tie najlepšie.
Domov
Zdieľať
Diskusia