Pre tvoje telo je táto pochúťka lepšou alternatívou než typické solené čipsy.
Určite vieš, že priveľa mastného, slaného a sladkostí škodí. Najpopulárnejším snackom na svete sú vyprážané zemiakové čipsy, na ktorých si pochutnávame už 165 rokov, tvrdí Science Direct. Ak ich príliš často „snackuješ“, vieš pribrať nejaké tie „kilečká“ a tvoje telo sa ti nepoďakuje. Ale vedel si, že si môžeš teraz dopriať slanú chutnú maškrtu, ktorá je lepšou alternatívou?
Reč je o nových Slovakia POP CHIPS, ktoré nie sú ako typické slané čipsy. Nevyprážajú ich, ale pripravujú špeciálnym spôsobom „popovania“ pomocou tlaku a tepla. Zmes sa ohrieva v tlakovej komore a následne sa veľmi rýchlo vypustí, čo spôsobí vyparenie vody a „pop“ čips sú na svete. Podobný proces sa využíva napríklad pri nafúknutých ryžových chlebíčkoch.
Takže žiadne vyprážanie tu nehralo rolu. Vďaka tomu majú tieto čipsy o 50 percent menej tuku než tie klasické slané. Ak si teda hľadal ideálnu maškrtu na „mlsanie bez výčitiek“ počas pozerania svojho obľúbeného filmu, Slovakia POP CHIPS sú pre teba ako stvorené.
Tento zemiakový snack si môžeš vychutnať v dvoch variantoch – kyslá smotana s jarnou cibuľkou alebo paprika.