Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Professorado.
18. augusta 2023, 13:00
Čas čítania 2:56
Sponzorovaný obsah

4 letné drinky s rumom, ktoré ťa prenesú do Karibiku. Priprav si chutné osvieženie podľa originálnych receptov

4 letné drinky s rumom, ktoré ťa prenesú do Karibiku. Priprav si chutné osvieženie podľa originálnych receptov
Zdroj: Refresher / Jakub Ondejka
GASTRO NÁPOJE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Tieto drinky potešia aj najnáročnejšie chuťové poháriky.

Cuba libre, piňa colad​a či mojito. Drinky, ktoré sú pre mnohých neoddeliteľnou súčasťou dlhých letných večerov. Vychutnávame si ich na pieskovej pláži, na párty aj na letnom festivale. Napadlo ti niekedy, že fantastické miešané drinky s rumom si môžeš pripraviť aj doma? Stačí ti fľaša kvalitného rumu a chuťové poháriky tvojich kamošov budú v siedmom nebi. Zabudni na obyčajné pivo či klasické drinky, ktoré si môžeš dať na každom rohu. Vyskúšaj niečo nové a špeciálne.

Základom drinkov je rum Professorado, ktorý v sebe ukrýva vyvážený blend karibských trstinových destilátov. Za svoju výnimočnú chuť vďačí mužovi menom Ruíz, pre ktorého je rum celý život. Práve on pomáhal pri výbere miestnych rumov a kombinovaní chutí. Vďaka jeho celoživotným skúsenostiam a neuveriteľnému prehľadu dnes môžeš zažiť chuť Karibiku aj ty.

Ak máš rád vyváženú chuť so sladkou korenistou arómou, ochutnaj Professorado Caribbean Original. Vyladený blend rumov z Panamy, Jamajky, Nikaraguy a Dominikánskej republiky. 

Skutoční znalci si zase prídu na svoje s rumom Professorado Origins Venezuela, ktorý zreje v dubových sudoch až 5 rokov. Zlatistá farba, vyvážená chuť s tónmi nugátu, vanilky, čokoládovým záverom a kakaovo-pomarančová aróma. Taký je blend z dominantného rumu z Venezuely doplnený zmesou rumov z Karibiku.

namiešaj si drinky

Professorado Caribbean Tropic  je blend štyroch karibských rumov obohatený o tropické mango. V tomto jemne sladkom rume ucítiš šťavnatosť dozretého manga, ktorá sa skvele dopĺňa s vyváženou chuťou trstinového destilátu. Práve mango prepožičalo tomuto rumu typickú zlatistú farbu, výraznú hrejivú vôňu a jemne sladkú chuť po vyzretých plodoch.

Ak dávaš prednosť bielemu rumu, potom vyskúšaj Professorado Caribbean White Rum. Ten je ideálnym základom pre miešané drinky, ktoré obohatí svojou sviežou lahodnou chuťou. Ucítiš v ňom med, limetku, citrusovú kôru aj arómu s nádychom vanilky a tymianu.

Dark & Stormy

Farbou aj chuťou pripomína búrkové mračná nad rozbúreným morom. Kombinácia tmavého rumu (dark) a zázvorového piva (stormy) je národným nápojom Bermudských ostrovov a svojou jedinečnou chuťou si získa aj teba. Tento highballový kokteil podávaj vo vysokom pohári ozdobenom limetkou a citrónovou trávou. Neodolali sme a tento recept sme vyskúšali aj my. 

Budeš potrebovať:

Postup:

Vraví sa, že najlepšie drinky sú zväčša tie najjednoduchšie. Drink Dark ’n Stormy je toho dôkazom. Stačí, ak do vysokého skla naplneného ľadom naleješ zázvorové pivo, prileješ rum, limetkovú šťavu a jemne premiešaš. Priprav sa nielen na skvelú chuť, ale aj nádherné vizuálne divadlo v pohári, ktoré nastane po pridaní rumu. Pohár na záver ozdob plátkom limetky a citrónovej trávy. 

dark n stormy, miešaný drinkdrink, professorado, miešaný drinkdrink, professorado, miešaný drinkdrink, professorado, miešaný drink
Zobraziť galériu
(5)

Tropical Tiki Professorado

Dostal si chuť na lahodný drink s výraznou vôňou manga, karamelu, čokolády a kokosu? Vychutnaj si sviežu chuť, ktorá ťa prenesie na horúcu pláž Karibiku. Základom drinku s chuťou manga, ananásu a kokosu je, ako názov napovedá, šťavnatý rum Professorado Caribbean Tropic. 

Budeš potrebovať:

Postup:

Všetky ingrediencie nalej do šejkra a poriadne premiešaj. Vysoký pohár naplň ľadom a zalej premiešaným drinkom. Na ozdobenie použi ananásové listy, mangové plátky, kokosové čipsy a mätové lístky. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Professoradocaribbean_SK (@professoradocaribbean_sk)

Birra con Mojito

Miluješ klasické mojito, no zároveň chceš skúsiť niečo nové? A čo tak mojito ozvláštnené svetlým pivom, ktoré drinku dodá celkom nový šmrnc? Ideálna voľba pre všetkých, ktorí si nevedia vybrať medzi kokteilom a pivom. Základom tohto sladšieho drinku je biely rum typický svojou čírou farbou a sladkou chuťou, ktorá je výsledkom fermentácie cukrovej trstiny. Ako vidíš, aj tento drink sme museli vyskúšať. Odporúčame všetkými desiatimi. 

Budeš potrebovať:

Postup:

Do servírovacieho pohára nalej limetkovú šťavu, cukrový sirup a ľad. Pridaj biely rum a pomaly prilievaj pivo. Jemne premiešaj dlhou lyžicou alebo slamkou, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozptýlili. Nakoniec drink ozdob lístkami mäty a plátkom limetky. 

drink, miešaný nápojmiešaný  drink, professoradomiešaný  drink, professoradomiešaný  drink, professorado
Zobraziť galériu
(5)

Jasmine Professorado Tea

Základom tohto hrejivého drinku s omamnou vôňou je rum Professorado Origins Venezuela s vyváženou chuťou nugátu, vanilky a čokoládovým, jemne hrejivým záverom. Cítiť môžeš kakao, sušenú pomarančovú kôru, na pozadí jemnú korenistosť badiánu a mandlí. Spoločne s jazmínovým čajom a sirupom guava vzniká jemne hrejivý aromatický drink s korenistou vôňou. 

Budeš potrebovať:

Postup:

Rum, sirup, jazmínový čaj a sódu nalej do vysokého skla, pridaj plátok grapefruitu, opatrne zasyp ľadom a jemne premiešaj. Na záver ozdob grapefruitovou kôrou a lístkami mäty.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Professoradocaribbean_SK (@professoradocaribbean_sk)

Domov
Zdieľať
Diskusia