Ešte skôr než vám niekto navarí dobré jedlo, niekto iný naň musí vypestovať suroviny. Hosťami najnovšieho Podgastu sú organickí farmári Lucka a Filip.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.
Sleduj Podgast na Refresheri.
- Ako prostredníctvom farmárov prosperuje z michelinského sprievodcu celá krajina.
- Prečo je pre farmárov dôležité byť čo najbližšie k Bratislave.
- Ktoré slovenské podniky od nich berú suroviny a ktoré dve by brali najradšej.
- Či odporúčajú „ľuďom z korporátu“ vykašľať sa na robotu a začať farmárčiť.
Vegget microfarm je dvojica Lucia a Filip. Vo Vajnoroch organicky pestujú zeleninu a bylinky, z ktorých potom varia a pripravujú jedlá najlepšie podniky na Slovensku vrátane Gašperovho mlyna či Bistronomy. Popritom pripravujú aj vlastné produkty, často nečakané kombinácie svojich čerstvých surovín, napríklad mätový med.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Daj Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvaš podcasty a hudbu. Neujde ti žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.