Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.
21. augusta 2023, 8:30
Čas čítania 1:36
Sponzorovaný obsah

Vieš, ako chutí Bali? Skús tento chutný exotický recept známej foodblogerky Sone Makranskej

Vieš, ako chutí Bali? Skús tento chutný exotický recept známej foodblogerky Sone Makranskej
Zdroj: Kaufland
GASTRO KAUFLAND ZDRAVÉ STRAVOVANIE
Uložiť Uložené

Uži si exotickú dovolenku, kdekoľvek sa práve nachádzaš.

Láka ťa cestovanie, no rozpočet ťa tento rok na cesty nepustil? Nevadí! Dokonalú dovolenku si môžeš v pohode vychutnať aj doma. Stačí, keď si uvaríš niečo dobré z kuchyne typickej pre tvoju vysnívanú destináciu.

Foodblogerka Soňa Makranská, ktorú už možno poznáš zo sociálnych sieti ako Sovu_huhu, si svoj obľúbený recept priviezla až z ďalekého Bali. Ochutnaj jej karí na indonézsky spôsob – môžeme ti sľúbiť, že si vďaka nemu Bali zamiluješ, a to doslova na prvý hlt.

sona makranska
Zdroj: Soňa Makranská, Kaufland

Všetko potrebné na jeho prípravu vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v biokvalite pod značkou K-Bio nájdeš pod jednou strechou v Kauflande. Vyskúšaj recept z dovolenkového kufra Sovy_huhu a zisti, ako chutí Bali. Selamat Makan!

„Každý si vie nájsť tú svoju destináciu, kde sa cíti ako doma, a nechce, aby sa dovolenka skončila. Mne sa to stalo s Bali. A keďže dušu okrem návratu na obľúbené miesto vie pohladiť aj dobré jedlo, rada sa podelím o recept z ďalekej Indonézie, ktorý celý tvoj domov prevonia koreninami,“ hovorí Soňa Makranská.

Balijské kari s tofu a kurkumovou ryžou podľa Sone

Ingrediencie:

200 g tofu K–take it veggie

2 PL kokosového oleja

1 PL nastrúhaného zázvoru

4 PL červenej alebo žltej curry pasty

2 citrónové trávy

1 plechovka kokosového mlieka K-Bio

1 šálka vody

3 ks mrkvy

150 g hráškových strukov

½ brokolice

1 ČL soli

šťava z jednej limetky

3 PL sójovej omáčky

½ ČL škorice

1 ČL kurkumy

1 ČL cukru

kari, kaufland
Zdroj: Kaufland

Postup:

Tofu si nakrájame na kocky a osmažíme na troške oleja do zlatista, odložíme nabok. Vo woku alebo hlbšej panvici zohrejeme kokosový olej, pridáme nastrúhaný zázvor, curry pastu a chvíľku premiešame, kým sa rozvonia. Pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a brokolicu natrhanú na jemné ružičky. Jemne osolíme a restujeme, kým zelenina nemá krásnu farbu.

Zalejeme kokosovým mliekom a vodou, pridáme citrónovú trávu, ktorú si predtým polámeme. Varíme niekoľko minút, kým sa zelenina neuvarí a omáčka zredukuje. Pred koncom varenia pridáme hráškové struky a dochutíme škoricou, kurkumou a soľou podľa potreby. Pridáme trochu cukru, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a hotové tofu. Chvíľku varíme, aby sa prepojili všetky chute a omáčka zhustla. Podávame s jazmínovou ryžou, ktorú si uvaríme s lyžičkou kurkumy. Prajeme dobrú chuť.

Recepty privezené z celého sveta vrátane Bali, Španielska, Francúzska a Maroka si teraz môžeš pripraviť aj doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v biokvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio kúpiš exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštív kauflandkucharka.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia