Uži si exotickú dovolenku, kdekoľvek sa práve nachádzaš.
Láka ťa cestovanie, no rozpočet ťa tento rok na cesty nepustil? Nevadí! Dokonalú dovolenku si môžeš v pohode vychutnať aj doma. Stačí, keď si uvaríš niečo dobré z kuchyne typickej pre tvoju vysnívanú destináciu.
Foodblogerka Soňa Makranská, ktorú už možno poznáš zo sociálnych sieti ako Sovu_huhu, si svoj obľúbený recept priviezla až z ďalekého Bali. Ochutnaj jej karí na indonézsky spôsob – môžeme ti sľúbiť, že si vďaka nemu Bali zamiluješ, a to doslova na prvý hlt.
Všetko potrebné na jeho prípravu vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v biokvalite pod značkou K-Bio nájdeš pod jednou strechou v Kauflande. Vyskúšaj recept z dovolenkového kufra Sovy_huhu a zisti, ako chutí Bali. Selamat Makan!
„Každý si vie nájsť tú svoju destináciu, kde sa cíti ako doma, a nechce, aby sa dovolenka skončila. Mne sa to stalo s Bali. A keďže dušu okrem návratu na obľúbené miesto vie pohladiť aj dobré jedlo, rada sa podelím o recept z ďalekej Indonézie, ktorý celý tvoj domov prevonia koreninami,“ hovorí Soňa Makranská.
Balijské kari s tofu a kurkumovou ryžou podľa Sone
Ingrediencie:
200 g tofu K–take it veggie
2 PL kokosového oleja
1 PL nastrúhaného zázvoru
4 PL červenej alebo žltej curry pasty
2 citrónové trávy
1 plechovka kokosového mlieka K-Bio
1 šálka vody
3 ks mrkvy
150 g hráškových strukov
½ brokolice
1 ČL soli
šťava z jednej limetky
3 PL sójovej omáčky
½ ČL škorice
1 ČL kurkumy
1 ČL cukru
Postup:
Tofu si nakrájame na kocky a osmažíme na troške oleja do zlatista, odložíme nabok. Vo woku alebo hlbšej panvici zohrejeme kokosový olej, pridáme nastrúhaný zázvor, curry pastu a chvíľku premiešame, kým sa rozvonia. Pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a brokolicu natrhanú na jemné ružičky. Jemne osolíme a restujeme, kým zelenina nemá krásnu farbu.
Zalejeme kokosovým mliekom a vodou, pridáme citrónovú trávu, ktorú si predtým polámeme. Varíme niekoľko minút, kým sa zelenina neuvarí a omáčka zredukuje. Pred koncom varenia pridáme hráškové struky a dochutíme škoricou, kurkumou a soľou podľa potreby. Pridáme trochu cukru, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a hotové tofu. Chvíľku varíme, aby sa prepojili všetky chute a omáčka zhustla. Podávame s jazmínovou ryžou, ktorú si uvaríme s lyžičkou kurkumy. Prajeme dobrú chuť.
Recepty privezené z celého sveta vrátane Bali, Španielska, Francúzska a Maroka si teraz môžeš pripraviť aj doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v biokvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio kúpiš exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštív kauflandkucharka.sk.