Trnava má novú gastronomickú novinku. Reštaurácia Taraxacum už otvorila svoje brány a láka na jednoduché, hravé jedlá pripravované na drevenom uhlí.
Reštauráciu bude viesť šéfkuchár Patrik Hanzel, ktorý už s Lukášom Heskom pracoval v prevádzke Akademia.
„Koncept som pripravil spoločne s púpava development, ktorí disponovali priestormi a hľadali niečo, čo by mohlo ulahodiť mestu a verejnosti,“ hovorí pre Refresher Lukúš Hesko.
Taraxacum je od začiatku myslené ako reštaurácia na každý deň s dôrazom na dobré služby a poctivú kuchyňu. „Taraxacum je reštaurácia na každý deň, nemala by byť náročná, ale ponuka komfortné jedlo na bežný deň.“
Jadrom celého konceptu je gril na drevené uhlie, na ktorom sa bude pripravovať väčšina jedál.
„Jedlá sú veľmi jednoduché, ale zároveň hravé. Koncept je dynamický a väčšina jedál je určená na zdieľanie. V chutiach sme otvorení rôznym kultúram a koreninám,“ približuje Lukáš.
Hoci Lukáš pomáhal kreovať koncept reštaurácie, v kuchyni zostáva aktívny.„Kreatíva musí skončiť v procese, ktorý prebieha v kuchyni.“ Denná operatíva a tím je však pod vedením skúseného šéfkuchára Patrika Hanzela.
Atmosféra bola pre tím rovnako dôležitá ako jedlo. Interiér navrhli Sadovsky Architects, ktorí s Heskom spolupracovali už v minulosti. „Verím, že očarí verejnosť, lebo napriek jednoduchosti má aj hĺbku a jemnosť.“
Hoci názov pôsobí poeticky, v sebe nesie aj kus temperamentu. „Samotný názov mal byť tvrdší a definovať koncept ohňa a dynamiky. Takže latinská púpava nám učarovala.,“ priznáva Hesko.
Reštaurácia je otvorená od pondelka do štvrtka v časoch od 11:30 do 22:00, v piatok a sobotu varí a mieša drinky od 11:30 až do polnoci, a v nedeľu ju môžeš navštíviť od 11:30 do 16:00. Nájdeš ju v Trnave, priamo na Dolných Baštách.