Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2021, 16:31
Čas čítania 1:04
Daniel Mikolášik

V Bielorusku zadržali ďalšie lietadlo, v ktorom anonym nahlásil bombu. Cestujúci sa museli vrátiť späť na letisko

V Bielorusku zadržali ďalšie lietadlo, v ktorom anonym nahlásil bombu. Cestujúci sa museli vrátiť späť na letisko
Zdroj: Ryanair / propagační materiál volně k užití
NEWS BIELORUSKO RAMAN PRATASEVIČ
Uložiť Uložené

Cestujúci sa pre potenciálnu teroristickú hrozbu museli vrátiť na letisko, kde sa podrobili kontrole.

Po leteckej spoločnosti Ryanair prichádza ďalší dopravca, ktorý z Bieloruska hlási problémy. Tamojšie úrady zakázali lietadlu spoločnosti Lufthansa odletieť z Minska do Frankfurtu po tom, čo anonym nahlásil hrozbu teroristického útoku. Na palube sa údajne nachádzala bomba, informuje Voices from Belarus.

Odporúčané
Na palube lietadla Ryanairu sa odohrávala dráma. Bielorusko hrozilo pilotom zostrelením, nakoniec zatkli novinára Na palube lietadla Ryanairu sa odohrávala dráma. Bielorusko hrozilo pilotom zostrelením, nakoniec zatkli novinára 24. mája 2021, 14:16

Cestujúci z lietadla sa pre potenciálnu hrozbu museli vrátiť na letisko v Minsku, kde sa podrobili kontrole. Bombu v lietadle nahlásil anonym cez email. Let s označením LH1487 bol preto pozastavený.

Ako píše The Independent, okolnosti už stihli prešetriť, žiadnu teroristickú hrozbu neevidovali, bomba sa na palube nenachádzala. Omeškané lietadlo, ktoré malo vzlietnuť o 14.20 h miestneho času, tak napokon vzlietlo o 16.22 h miestneho času.

Deje sa tak deň po tom, ako lietadlo nízkonákladovej spoločnosti Ryanair cestujúce z Atén do Vilniusu muselo byť odklonené do Minska rovnako pod hrozbou bombového útoku. V lietadle bol totiž bieloruský novinár a aktivista Raman Pratasevič, ktorého zadržali.

V Bielorusku pôsobil ako šéfredaktor opozičného média Nexta. To označila vláda za extrémistické a zablokovala ho. Je teda jasné, že Raman Pratasevič je na čiernej listine diktátorského prezidenta Alexandra Lukašenka. Podľa bieloruských štátnych médií dal práve on pokyn na núdzové pristátie lietadla.

Raman Pratasevič žil v poľskom exile. Teraz letel spolu s priateľkou z Atén do Vilniusu lietadlom, v ktorom sa okrem neho nachádzalo ďalších 120 pasažierov. Piloti počas preletu nad Bieloruskom dostali informáciu o potenciálnej hrozbe na palube, ktorou mohla byť aj bomba. Pri prehľadávaní lietadla sa však žiadna bomba na palube nenašla.

Domov
Zdieľať
Diskusia