Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. mája 2021, 7:19
Čas čítania 1:09
Tímea Krauszová

Rusi budú natáčať prvý film vo vesmíre. Oznámili prvé mená zo štábu vrátane mena režiséra

Rusi budú natáčať prvý film vo vesmíre. Oznámili prvé mená zo štábu vrátane mena režiséra
Zdroj: NASA
FILMY A SERIÁLY SPACE X
Uložiť Uložené

Ruský film nesie názov Výzva a sledovať v ňom budeme príbeh mladej chirurgičky, ktorá musí operovať vo vesmíre.

Rusi sa opäť raz snažia predbehnúť USA. Tentoraz v zábavnom priemysle, pretože pripravujú filmovú novinku, ktorá sa bude natáčať priamo vo vesmíre. Na Medzinárodnú vesmírnu stanicu chcú vyslať herečku Juliu Peresildovú, film bude režírovať 37-ročný Klim Šipenko. Celkom klasickú predlohu na vesmírnu drámu chcú zrejme stihnúť skôr, než s podobným pokusom uspeje Tom Cruise.

Aj hollywoodska hviezda totiž pracuje na filme, ktorý sa bude natáčať vo vesmíre. Pod taktovkou Douga Limana na ňom pracuje so spoločnosťou SpaceX. Podľa portálu Deadline Cruise takisto poputuje na ISS, niekoľkomiliardové laboratórium sa tak zjavne stane zatiaľ najdrahším miestom, kde sa natáčajú filmy.

Odporúčané
Navštívili sme unikátne laboratórium v centre Bratislavy a rozprávali sa s virtuálnym vedcom. Takto by vyzeral svet bez dymu Navštívili sme unikátne laboratórium v centre Bratislavy a rozprávali sa s virtuálnym vedcom. Takto by vyzeral svet bez dymu 9. mája 2021, 11:30

Ruská „Výzva“

Ruský film nesie názov Výzva a sledovať v ňom budeme príbeh mladej chirurgičky. Tá musí kozmonauta operovať vo vesmíre, pretože jeho zdravotný stav je taký zlý, že by nezvládol pristávanie na Zemi.

Peresildová prešla kastingom, na ktorý dozerala ruská vesmírna agentúra Roskosmos. Podľa CNN sa objavila už v niekoľkých ruských filmoch a seriáloch. Režisér Šipenko sa zase podpísal pod jeden z najlepšie zarábajúcich filmov roku 2020 s preloženým názvom Nevoľník.

Obe ruské hviezdy predtým, než si z vesmírneho laboratória budú môcť urobiť filmový domov, čaká náročný tréning. Začínajú už v júni, pričom na ISS vyletia v októbri na palube Sojuz MS-19. Dátum premiéry nateraz nie je známy. Film spolu s vesmírnou agentúrou produkuje štúdio Yellow, Black and White a Prvý kanál.

Domov
Zdieľať
Diskusia