Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2021, 9:40
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová

Zomrel bývalý primátor Bratislavy a exminister školstva Milan Ftáčnik

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Vo veku 64 rokov zomrel exminister školstva, bývalý primátor Bratislavy a vysokoškolský učiteľ Milan Ftáčnik.

Dnes vo veku 64 rokov zomrel politik Milan Ftáčnik. Informoval o tom denník Pravda. Milan Ftáčnik pôsobil ako minister školstva a primátor Bratislavy. Učil aj na Univerzite Komenského (FMFI UK). Príčina smrti je zatiaľ neznáma. 

Udalosť na svojej sociálnej sieti okomentoval súčasný minister školstva Branislav Gröhling.

Poďakoval za prácu Milana Ftáčnika v školstve aj v politike. „Od roku 1989 mal rezort školstva mnoho ministrov, no málokto z nich v ňom zanechal takú stopu ako Milan Ftáčnik. Táto smutná správa prišla, žiaľ, príliš skoro,“ napísal na Facebooku. Dodal, že si Milana Ftáčnika vážil za jeho seriózny a rozumný prístup. Parlament si ho dnes pripomenul minútou ticha.

Milan Ftáčnik bol v deväťdesiatych rokoch poslancom slovenského parlamentu. Neskôr nastúpil na post ministra školstva, kde pôsobil do roku 2002. Angažoval sa aj v regionálnej politike. Najskôr v Mestskom zastupiteľstve Bratislavy, potom ako poslanec v Bratislavskom samosprávnom kraji. Po voľbách v roku 2010 sa ako nezávislý kandidát s podporou strany SMER-SD stal primátorom Bratislavy. Jeho nástupcom bol Ivo Nesrovnal. 

K témam školstva a mladých ľudí mal vždy blízko. Na Univezite Komenského vyučoval na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK. Bol tiež členom Rady vlády SR pre digitalizáciu verejnej správy a jednotný digitálny trh. Bol ženatý a s manželkou Zlaticou mal tri deti. 

Odporúčané
Anna Záborská chce opäť sprísňovať potraty. Reprodukčné práva žien sú ich ľudskými právami, upozorňujú ju kolegyne Anna Záborská chce opäť sprísňovať potraty. Reprodukčné práva žien sú ich ľudskými právami, upozorňujú ju kolegyne 14. mája 2021, 9:22
Domov
Zdieľať
Diskusia