Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2021, 13:22
Čas čítania 0:48
Kamila Šebestová

Zákaz vychádzania od ôsmej hodiny sa možno bude posúvať, povedal minister životného prostredia

NEWS
Uložiť Uložené

Diskusia medzi Jánom Budajom a podpredsedom Smeru Richardom Takáčom bola pomerne ostrá. Prebrali pandemické opatrenia, očkovanie aj hoaxy.

Veľa Slovákov netrpezlivo čaká na posunutie zákazu vychádzania, ktorý momentálne platí od ôsmej hodiny večer. Minister životného prostredia z vládnej strany OĽaNO dnes v relácii Sobotné dialógy potvrdil, že vláda sa touto otázkou bude zaoberať. Naznačil, že hodina sa možno zmení. „Covid automat nevníma posun času,“ povedal po diskusii o tom, že po ôsmej je teraz ešte svetlo. 

Ján Budaj v Slovenskom rozhlase vysvetľoval, že zákaz vychádzania bola najmä reakcia na vysoké počty nakazených po diskotékach či svadbách z minulého leta a jesene. Upozornil na to, že problémom boli aj otvorené hranice. Toto leto má podľa neho vláda v pláne urobiť veci inak.

V pomerne ostrej debate s podpredsedom Smeru Richardom Takáčom si vymenili názory aj na posledné udalosti s ruskou diplomaciou. Kým opozičný poslanec Smeru krok slovenskej diplomacie vyhostiť troch zamestnancov ruského veľvyslanectva kritizoval, Ján Budaj ho podporil.

Nezhodli sa ani pri téme očkovania, keď Richard Takáč povedal, že sa zatiaľ očkovať nechystá a vďaka svojmu zdravému životnému štýlu sa o seba nebojí. Na rozdiel od neho Ján Budaj je už zaočkovaný. Debata poslancov sa vyostrila, keď minister životného prostredia obvinil stranu Smer z propagovania hoaxov a antiočkovacej rétoriky. Richard Takáč sa výrazne ohradil so slovami, že Smer je zodpovedná strana, ktorá nejde do extrémov. 

Odporúčané
Mladí Slováci si chcú požičiavať cudzie babky, aby sa mohli očkovať. Vytvorili skupinu, ponúkajú odvoz, občerstvenie aj wellness Mladí Slováci si chcú požičiavať cudzie babky, aby sa mohli očkovať. Vytvorili skupinu, ponúkajú odvoz, občerstvenie aj wellness 24. apríla 2021, 12:01
Domov
Zdieľať
Diskusia