Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2021, 14:33
Čas čítania 1:20
Jakub Paulík

Ruská vláda sa neštíti zabíjať nevinných občanov, vyhlásil Naď. Ruských agentov bude riešiť parlamentný výbor

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

K téme sa vyjadrila aj slovenská prezidentka a premiér.

Hlavnou témou víkendu v Česku je vyhostenie 18 ruských diplomatov. Tento krok nasledoval po zisteniach, ktoré naznačujú, že pracovníci ruskej tajnej služby stáli za výbuchom muničného skladu z roku 2014, pri ktorom zomreli dvaja Česi. Včera večer o tom informoval český premiér Andrej Babiš. Podľa českého ministra zahraničia Jana Hamáčka boli diplomati identifikovaní ako „dôstojníci tajných služieb“.

Podpredseda NR SR Gábor Grendel (OĽANO) považuje vyhostenie 18 ruských diplomatov, ktorých nazval špiónmi, v našich končinách za bezprecedentný krok. „Vyjadrujem plnú podporu a solidaritu Česku. Je to náš prirodzený spojenec v EÚ, v NATO a vo V4,“ uviedol na Facebooku. Ďalej oznámil, že predsedu parlamentného výboru pre kontrolu činnosti SIS požiadal, aby na najbližšej riadnej schôdzi prebrali tému „pôsobenia ruských tajných služieb“.

Domov
Zdieľať
Diskusia