Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2021, 16:46
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Študenti by mali mať prijímačky prezenčnou formou, situácia sa totiž zlepšuje, oznámil Gröhling

NEWS BRANISLAV GRÖHLING
Uložiť Uložené

Podľa ministra školstva je to dôležité najmä pri osemročných gymnáziách a bilingválnych odboroch.

Stále uvažujeme o tom, že prijímacie pohovory na stredné školy budú prezenčnou formou. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Podľa šéfa rezortu školstva je to dôležité napríklad pri osemročných gymnáziách a bilingválnych odboroch. „Budeme sa teda snažiť nastaviť ich nejakým spôsobom, aby mohli prebehnúť,“ povedal.

Odporúčané
Gröhling chce, aby sa čo najskôr vrátili do škôl žiaci druhého stupňa aj stredoškoláci. Mohlo by sa tak stať do niekoľkých týždňov Gröhling chce, aby sa čo najskôr vrátili do škôl žiaci druhého stupňa aj stredoškoláci. Mohlo by sa tak stať do niekoľkých týždňov 9. apríla 2021, 14:04

Ako tvrdí, na rezorte školstva vnímajú pozitívny trend v súvislosti s ochorením covid-19 na Slovensku. Verí, že postupne dôjde nejakým spôsobom k uvoľňovaniu opatrení. V súvislosti s možným realizovaním prijímacích pohovorov minister poznamenal, že diskutovali s jednotlivými asociáciami.

Domov
Zdieľať
Diskusia