Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2021, 16:05
Čas čítania 1:31
Viktor Kniš

Ministrom financií bude daňový podvodník, hovorí Pellegrini na adresu Matoviča. S Ficom upozorňujú Čaputovú, aby ho nevymenovala

NEWS PETER PELLEGRINI ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Opozičné strany Smer-SD a Hlas-SD kritizujú rošádu vo vláde. Vyzývajú prezidentku, aby nevymenovala Igora Matoviča za ministra financií.

Igor Matovič sa dohodol s Eduardom Hegerom na výmene pozícií. Súčasný predseda vlády sa tak stane ministrom financií a Slovensko bude mať nového premiéra. Rošádu už odobrili predstavitelia koaličných strán, teraz je rad na prezidentke, ktorá by mala vládu Eduarda Hegera vymenovať. 

Na scénu prichádzajú aj opozičné strany, ktoré bijú na poplach, aby Zuzana Čaputová nevymenovala Igora Matoviča za šéfa kľúčového rezortu. 

Odporúčané
Kto je budúci premiér Eduard Heger? Kto je budúci premiér Eduard Heger? 29. marca 2021, 10:50

Hlas-SD: Usvedčený daňový podvodník sa stane ministrom financií 

Strana Hlas-SD tvrdí, že vládna kríza aj jej ukončenie je „nechutné divadlo“. „Usvedčený daňový podvodník sa teda stane ministrom financií a všetci ostatní, ktorí v uplynulých dňoch podávali demisie, sa pokojne vrátia do vlády," skonštatoval Hlas-SD. Dodal, že ide o absolútnu frašku, výsmech občanom a pohŕdanie tisíckami ľudí, ktorí počas mesiaca vládnej krízy prišli o prácu či dokonca o život.

Pellegrini apeluje aj na ministrov, ktorí už podali demisiu, aby sa nevracali do vlády. Tvrdí, že tí ministri, ktorí už podali demisiu, by sa nemali vracať do zrekonštruovanej vlády. Demisia totiž nemôže slúžiť ako nástroj politického vydierania. Dodáva tiež, že by sa všetci členovia vlády mali vzdať mesačného platu, keďže kríza trvala skoro celý marec. 

Odchod Matoviča z kresla premiéra je podľa Pellegriniho dobrou správou pre občanov. Myslí si, že nikdy nemal dostať šancu pokúsiť sa riadiť krajinu. Príchod Matoviča na post ministra financií však označil za veľmi zlú správu, pretože riadiť rezort bude človek, ktorý na to nemá podľa neho žiadnu odbornosť ani kompetencie. Naznačil tiež, že Matovič bude ďalej riadiť vládu a Heger ministerstvo financií, len si vymenia stoličky. 

Pellegrini
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Fico: Ak prezidentka toto podpíše, to je hanba na tisíc rokov

Opozičná strana Smer-SD vyzvala prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby zvážila vymenovanie doterajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) za ministra financií v zrekonštruovanej vláde. Predseda strany Robert Fico na pondelkovej tlačovej konferencii tiež poznamenal, že v novej pozícii bude mať Matovič ešte väčšiu moc ako doteraz.

Odporúčané
Pellegrini si predvolebnú návštevu Moskvy v roku 2020 vybavil cez Orbána Pellegrini si predvolebnú návštevu Moskvy v roku 2020 vybavil cez Orbána 19. marca 2024, 12:30

„Ak prezidentka toto podpíše, to je hanba na tisíc rokov. Nevzdelaný, jazykovo nezdatný, nepripravený, daňový podvodník ide za ministra financií,“ skonštatoval Fico. 


Matovič bude podľa Fica ako šéf rezortu financií rozhodovať o všetkom. „Igor Matovič sa momentálne stal najmocnejším mužom na Slovensku, má v rukách nielen premiéra, ale aj celú vládu. Tí, čo sa tešili tomu, aké štátnické gesto urobil, sú totálne naivní,“ doplnil podpredseda strany a exminister financií Ladislav Kamenický. Zvedavý je tiež na to, ako sa Matovič vyrovná s plánom obnovy.

Domov
Zdieľať
Diskusia