Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2021, 10:50
Čas čítania 3:39
Viktor Kniš

Kto je budúci premiér Eduard Heger?

Kto je budúci premiér Eduard Heger?
Zdroj: TASR
POLITIKA EDUARD HEGER
Uložiť Uložené

Eduard Heger sa stane predsedom vlády tak, že si s Igorom Matovičom vymení svoje miesto. Nenápadný politik po roku na ministerstve financií prevezme jeden z top postov v štáte.

Predseda vlády Igor Matovič podá demisiu a vo funkcii ho nahradí Eduard Heger z hnutia OĽaNO. Matovič však aj naďalej zostane vo vláde – stane sa ministrom financií, a tak pôjde na prvý pohľad o „výmenu“ na dvoch kľúčových pozíciách v štáte. Dôvodom je žiadosť o rekonštrukciu vlády, ktorú pred skoro mesiacom vyslovil predseda strany Sloboda a solidarita. 

Odporúčané
Komentár: Matovič ako minister financií? Bude rozhodovať o miliardách a črtá sa mu konflikt záujmov Komentár: Matovič ako minister financií? Bude rozhodovať o miliardách a črtá sa mu konflikt záujmov 28. marca 2021, 21:42

Ako obchodoval so slovenskou vodkou

Životopis Eduarda Hegera je pomerne stručný a zachytáva jeho približne 20-ročné manažérske a 4-ročné politické skúsenosti. Začínal ako manažér reštaurácií Kohútik a Sloník, neskôr pôsobil ako vedúci predaja a junior konzultant. 

Najbohatšie skúsenosti má z firmy Old Nassau Imports, LLC., USA, ktorá do Spojených štátov vyvážala známu slovenskú vodku Double Cross. Spoločnosť obchodujúcu s alkoholom viedol súčasný bratislavský župan za SaS Juraj Droba a Eduard Heger v nej pôsobil ako country manažér. V čase Hegerovho manažovania sa firme darilo – v najlepších časoch vyvážala do Spojených štátov skoro 200-tisíc fliaš luxusnej vodky, ktorá sa na Slovensku predáva za približne 60 eur, informuje Denník N

Eduard Heger hovorí plynule anglicky, rok a pol strávil v Spojených štátoch.

Po desiatich rokoch v alkoholovom biznise si to Heger namieril rovno do vysokej politiky, keď sa stal opozičným poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. Vo voľbách získal 15 257 preferenčných hlasov.

Heger
Zdroj: TASR

(Ne)veriaci Heger

Dnes je na YouTube dostupných hneď niekoľko videí, ktoré Hegera vykresľujú ako hlboko veriaceho človeka. No nebolo to tak vždy. Neveriaci Heger sa stal kresťanom, keď mu náhle zomrel otec.

Domov
Zdieľať
Diskusia