Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2021, 21:42
Čas čítania 2:48
Vladimíra Púpavová

Komentár: Matovič ako minister financií? Bude rozhodovať o miliardách a črtá sa mu konflikt záujmov

Komentár: Matovič ako minister financií? Bude rozhodovať o miliardách a črtá sa mu konflikt záujmov
Zdroj: TASR - Martin Baumann
POLITIKA EDUARD HEGER IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

V novej vláde má dôjsť k výmene na postoch premiéra a ministra financií.

V nedeľu večer koaliční partneri predstúpili pred médiá s prekvapivým rozuzlením takmer mesiac trvajúcej koaličnej krízy. Len traja predsedovia strán súčasnej vlády Igor Matovič, Veronika Remišová a Boris Kollár predstavili plán riešenia vládneho konfliktu, ktorý zapríčinil najviac demisií v histórii samostatnej republiky.

Odporúčané
Ivan Mikloš: Hlavný dôvod koaličnej krízy sa volá Igor Matovič. Nie je u neho na prvom mieste krajina, ale on sám (Rozhovor) Ivan Mikloš: Hlavný dôvod koaličnej krízy sa volá Igor Matovič. Nie je u neho na prvom mieste krajina, ale on sám (Rozhovor) 26. marca 2021, 9:30


Igor Matovič položí svoju vládu a na post nového premiéra ponúkne prezidentke Zuzane Čaputovej svojho straníckeho kolegu a blízkeho priateľa Eduarda Hegera. Ten má okrem ministerstva financií posledné týždne na starosti aj rezort zdravotníctva a školstva. Aj napriek tomu, že sa očakávalo, že súčasný premiér Igor Matovič nebude súčasťou nového vládneho zoskupenia, v návrhu nového kabinetu vidí sám seba ako ministra financií.
 
Z informácií, ktoré končiaca a zároveň aj nádejná nová vláda v nedeľu poskytla, to vyzerá, že okrem Igora Matoviča bude v novej vláde aj Richard Sulík. Vytvára to dojem detskej hry so stoličkami, ktorej každé kolo sa začína vetou: „Vymenia si miesta všetci tí, ktorí...“ Volič sa dnes môže oprávnene pýtať, načo boli tieto týždne plné neistoty dobré.
 

Domov
Zdieľať
Diskusia