Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2021, 15:23
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Robert Fico sa obrátil na Ústavný śud v súvislosti s predlžovaním núdzového stavu

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Fico tvrdí, že v čase mieru niet závažnejšieho právneho rámca, v ktorom sa obmedzujú ľudské práva, ako je núdzový stav.

Opozičný Smer-SD sa obrátil na Ústavný súd SR v súvislosti s predĺžením núdzového stavu o ďalších 40 dní. Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany a expremiér Robert Fico.

Namieta nedostatočné odôvodnenie rozhodnutia vládneho kabinetu. Strana hovorí, že uznesenie vlády zo 17. marca, ktorým o predĺžení núdzového stavu rozhodla, je v rozpore s Ústavou SR aj s ústavným zákonom o bezpečnosti štátu, ktorý hovorí o podmienkach vyhlasovania a predlžovania núdzového stavu.


„Sme presvedčení, že predĺženie núdzového stavu o ďalších 40 dní bolo aktom svojvôle vlády SR, že toto rozhodnutie nespĺňa prísne kritériá ústavnosti, ako ich predpokladá ústavný zákon o bezpečnosti štátu. Rovnako sme presvedčení, že neexistujú ani žiadne parametre na odôvodnenie toho, v akom rozsahu boli obmedzené základné ľudské práva a slobody,“ vyhlásil Robert Fico.

Domov
Zdieľať
Diskusia