Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2021, 15:24
Čas čítania 1:21
Tímea Krauszová

Strana Za ľudí žiada odchod Matoviča aj Sulíka

POLITIKA KORONAVÍRUS SLOVENSKO ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Predčasné voľby vidia ako najhoršiu možnosť a prípadný návrat Roberta Fica a Petra Pellegriniho označila Remišová za katastrofu pre Slovensko.

Veronika Remišová na pondelkovej tlačovej besede povedala, že vzťahy v súčasnej koalícii sú zlé a odpútavajú pozornosť od riešenia pandémie. Kritizovala aj spor medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom, ktorý podľa nej donedávna strana Za ľudí komentovala len diplomaticky, no už to tak ďalej ísť nemôže. „Je čoraz zrejmejšie, že Igor Matovič a Richard Sulík nevedia vzájomné konflikty riešiť normálnym spôsobom,“ povedala s tým, že jediným riešením je odchod oboch.

Žiadajú odchod premiéra

Chce, aby sa obnovila štvorkoalícia pod podmienkou odchodu premiéra Igora Matoviča a Richarda Sulíka. „Momentálne je situácia v rukách pána premiéra. Verím, že spolu s pánom Sulíkom zahodia egá a urobia štátnické gesto.“ Predčasné voľby vidí ako najhoršiu možnosť a prípadný návrat Roberta Fica a Petra Pellegriniho označila za katastrofu.

„Sme ochotní urobiť čokoľvek, čo by pomohlo vyriešeniu tejto krízy,“ povedala na margo toho, že Sulík by bol ochotný vzdať sa svojho postu. To znamená, že v prípade potreby by pristúpila na výmenu predsedov koaličných strán a sama by z tohto postu odišla.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

„Chceme vlastne iba jednu výmenu na významnej pozícii. Ja verím, že pán premiér ako významný štátnik túto výzvu zvládne,“ doplnila Remišovej slová ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. „Chceme vládu, v ktorej sa dá normálne pracovať.“ Kolíková dodala, že ak Matovič z vlády neodíde, tak odíde ona.

Remišová však nestanovila žiaden deadline k odchodu premiéra, hoci povedala, že už včera bolo neskoro. Na otázku, či by v prípade, že premiér neodíde, ostala strana Za ľudí vo vláde, odpovedala „pravdepodobne nie“. Zdôraznila však, že požadujú zachovanie štvorkoalície, a ak premiér demisiu nepodá, znovu sa budú v strane radiť ako ďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia