Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 13:15
Čas čítania 1:20
Adam Novosad

Cibulková namiesto karantény po návrate z exotických Maldív kočíkuje po vonku. Môže za to očkovanie aj okamžitý test

NEWS DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Očkovanie oboma dávkami vakcíny zjednodušilo pre Dominiku Cibulkovú návrat domov.

Dominika Cibulková spôsobila koncom februára rozruch, keď sa s rodinou vybrala na dovolenku. Ako destináciu zvolila svoje obľúbené Maldivy, kde s manželom Michalom pravidelne oslavujú svoje výročie. Tentokrát sa však mnohým Slovákom nepozdávalo, že bývalá tenistka vo veľkom pridáva fotky z dovolenky na Instagram, keď v jej domovskej krajine platí tvrdý zákaz vychádzania. 

Cibulková už medzitým pricestovala naspäť domov. Na Maldivách strávila viac ako dva týždne, po ktorých smerovala do Bratislavy, o čom informovala svojich fanúšikov na Instagrame. Poslednú fotku z Maldív, na ktorej sa s ostrovom lúči, pridala na sociálnu sieť 10. marca a o deň neskôr sa už pochválila svojím spiacim synom Jakubkom z domu.

Odporúčané
Slovákov znechutila Cibulkovej dovolenka na Maldivách, ktorou sa chváli na Instagrame. Hrdinovia z prvej línie si zaslúžia oddych? Slovákov znechutila Cibulkovej dovolenka na Maldivách, ktorou sa chváli na Instagrame. Hrdinovia z prvej línie si zaslúžia oddych? 25. februára 2021, 15:16

Na Instagrame potom zachytila, ako vyšla syna kočíkovať a pridala rovno fotku, na ktorej sedí niekde v Bratislave a podľa popisu si vychutnáva prechádzku po vonku. Aj keď si Cibulková v reakcii na prednostné očkovanie zablokovala možnosť komentovať pod jej fotkami, množstvo ľudí zaujímalo, ako je možné, že Dominika veselo kočíkuje po vonku, keď sa práve vrátila zo zahraničia.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dominika Cibulkova (@domicibulkova)

V bežnom prípade je po návrate zo zahraničia potrebné vyplnenie formulára E-hranica, po čom nasleduje 14-dňová povinná karanténa. Štát navrátilcom poskytne približne na 8. deň termín PCR testu, po ktorého negatívnom výsledku môžeš karanténu ukončiť, ale Dominika bola vonku už krátko po príchode. 

Môže za to fakt, že bola zaočkovaná oboma dávkami vakcíny. Vďaka tomu síce po príchode musí začať karanténu, ale keď sa hneď po príchode pretestuje PCR testom na vlastné náklady, tak jej očkovanie zabezpečí, že môže karanténu ukončiť hneď po obdržaní negatívneho výsledku. Tie isté podmienky platia aj v prípade, ak máš potvrdenie o tom, že si za posledné 3 mesiace prekonal ochorenie Covid-19.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Žiadne dva týždne sa tak nekonajú a Dominika sa môže v súlade s pravidlami bez problémov pohybovať po meste. Keby však očkovanie nemala, tak by ako každý iný cestovateľ musela počkať na pridelenie termínu PCR testovania, najskôr na 8. deň zájsť na výter a potom o niekoľko desiatok hodín ukončiť či predĺžiť izoláciu na základe výsledku.

Domov
Zdieľať
Diskusia