Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2021, 17:19
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Fantastická Petra Vlhová je na čele Svetového pohára! Zvíťazila v slalome vo švédskom Aare

ŠPORT PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská lyžiarka nadviazala na svoje výborný výkony z domáceho podujatia Svetového pohára v Jasnej.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vstúpila do podujatia Svetového pohára vo švédskom Aare vo veľkom štýle. Po druhom mieste v slalome a víťazstve v obrovskom slalome z domáceho podujatia v Jasnej sa na svah vo Švédsku postavila vo veľkej psychickej pohode. Zvíťazila v prvom kole, keď za sebou o 41 stotín nechala najväčšiu konkurentku Mikaelu Shiffrinovú a o 57 stotín aj Katharinu Liensbergerovú.

Odporúčané
Slovenka býva zadarmo v luxusných vilách či skromných bytoch po celom svete. Ako Ivane učaroval house sitting? (Rozhovor) Slovenka býva zadarmo v luxusných vilách či skromných bytoch po celom svete. Ako Ivane učaroval house sitting? (Rozhovor) 10. marca 2021, 14:30

Vo Švédsku štartoval slalom v neskorších hodinách ako štandardne, a tak druhé kolo začalo až o 16:30. Podmienky na zjazdovke sa však čím ďalej, tým viac zhoršovali, a tak zostávalo otázne, aký svah budú mať k dispozícii posledné tri lyžiarky, medzi ktorými samozrejme nemohla Petra Vlhová chýbať.

Podujatie v Aare musela Slovenka využiť na to, aby sa bodovo dotiahla na svoju súperku Laru Gutovú-Behramiovú v súboji o veľký krištáľový glóbus, ktorá v slalome neštartuje a sústredí sa len na obrovský slalom.

Petra Vlhová nakoniec druhé kolo v náročných podmienkach zvládla a zvíťazila. Mikaela Shiffrinová skončila tretia po zaváhaní približne v polovici svoje jazdy, a tak si druhé miesto uchmatla Rakúšanka Katharina Liensbergerová. V tejto chvíli Vlhová preskočila Gutovú-Behramiovú a tróni na čele priebežného poradia Svetového pohára.

Domov
Zdieľať
Diskusia