Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2021, 23:45
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Monika Jankovská nejde opäť do väzby, rozhodol súd. Zatiaľ je na psychiatrii

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Okresný súd v Trenčíne rozhodol o vzatí bývalej štátnej tajomníčky do väzby. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Monika Jankovská nejde do väzby pre kauzu Fatima, informuje TV Markíza. Okrestný súd v Trenčíne nevyhovel návrhu prokurátora, ktorý tvrdí, že bývalá štátna tajomníčka by mohla na verejnosti ovplyvňovať svedkov alebo pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, ale ak by to Jankovskej dovoľoval psychický stav, mohla by opustiť nemocnicu.

Jankovskú zadržali bezprostredne po rozhodnutí Najvyššieho súdu o zrušení väzby v súvislosti s kauzou Búrka týkajúcou sa korupcie na súdoch. Jankovská sa následne psychicky zrútila a hospitalizovali ju na psychiatrickom oddelení.

Zlý psychický stav obvinenej potvrdil jej právny zástupca. „Mal som možnosť chvíľu sa s ňou rozprávať. Musím povedať, že sa zrútila. Nechápala, čo sa deje, bola absolútne mimo. Neviem posúdiť, či ma vôbec dokázala vnímať. Po tom, ako po roku vyšla z väzby, prejde dva kroky a je opätovne zadržaná. Keď som videl, v akom je stave, povedal som vyšetrovateľovi, aby zvážil, či ju netreba vyšetriť v najbližšej nemocnici,“ skonštatoval Peter Erdös.

Odporúčané
Monika Jankovská skončila na psychiatrii, vraj naznačila, že sa pokúsi o samovraždu Monika Jankovská skončila na psychiatrii, vraj naznačila, že sa pokúsi o samovraždu 4. marca 2021, 21:10
Domov
Zdieľať
Diskusia