Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2021, 21:10
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

Monika Jankovská skončila na psychiatrii, vraj naznačila, že sa pokúsi o samovraždu

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Bývalá štátna tajomníčka Jankovská nezvláda pobyt za mrežami. Psychicky sa zrútila.

Bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú po prepustení na slobodu opätovne zadržali. Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica. 

Zlý psychický stav obvinenej potvrdil jej právny zástupca. „Mal som možnosť chvíľu sa s ňou rozprávať. Musím povedať, že sa zrútila. Nechápala, čo sa deje, bola absolútne mimo. Neviem posúdiť, či ma vôbec dokázala vnímať. Po tom, ako po roku vyšla z väzby, prejde dva kroky a je opätovne zadržaná. Keď som videl, v akom je stave, povedal som vyšetrovateľovi, aby zvážil, či ju netreba vyšetriť v najbližšej nemocnici,“ skonštatoval Peter Erdös.

Vyšetrovateľ podľa portálu Topky advokátovi vyhovel a Moniku Jankovskú previezli do trenčianskej nemocnice na psychiatrické oddelenie. Denník taktiež informuje, že Monika Jankovská mala viackrát zopakovať, že sa zabije. 

Podľa vlastných slov sa o samovraždu pokúsila pred pár týždňami, keď sa predávkovala liekmi.

Odporúčané
Jankovská si slobodu dlho neužila, kukláči ju opäť zadržali kvôli inej kauze Jankovská si slobodu dlho neužila, kukláči ju opäť zadržali kvôli inej kauze 4. marca 2021, 11:44

Za prepustenie zaplatila peňažnú záruku 100-tisíc eur

Jankovská bude čakať, či prokurátor podá návrh na väzbu a následne o nej rozhodne Špecializovaný trestný súd. 

„Takto vyzerá prepustenie z väzby na Slovensku. Klientka bola prepustená na slobodu sudcom pre prípravné konanie, ktorý jasne odôvodnil, prečo moja klientka nemá byť väzobne stíhaná,“ spresnil jej obhajca Peter Erdös.

Dodal, že Jankovská zaplatila peňažnú záruku vo výške 100 000 eur a Najvyšší súd SR jej nariadil kontrolu sledovacím náramkom.


Potvrdil, že opätovné zadržanie súvisí s kauzou Fatima. „Vyšetrovateľ ma oboznámil s tým, že dôvodom sú obavy z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti,“ doplnil.

Jankovská
Zdroj: TASR/Milan Podmaník

Fico Jankovskú opäť bránil

Robert Fico na tlačovej konferencii vyhlásil, že podľa jeho názoru Igor Matovič vedel o opätovnom zadržaní bývalej sudkyne vopred, pričom odkazoval na premiérov ranný status o dobrých správach. Obvinenú Jankovskú prirovnal k Ivete Bartošovej.

„Toto šialenstvo musí skončiť, ja som na sto percent presvedčený, že za jej opätovným zatknutím stojí Matovič,“ povedal Robert Fico.

„Tak ako v Českej republike povedali novinári, konkrétne mladý Pavel Novotný, že tú Ivetu Bartošovú zabijú, tak toto sa snažia urobiť s Jankovskou. Dôrazne protestujem proti týmto fašistickým metódam,“ vyhlásil predseda Smeru. Ako problém tiež vidí, že kauzu Fatima dozoruje prokurátor Ondrej Repa, ktorého už kritizoval v súvislosti so zatýkaním bývalých vysokopostavených funkcionárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia