Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 10:23
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Za ľudí a SaS sa stále nedohodli, či odídu z koalície. Údajne žiadajú hlavu ministra Krajčího

NEWS ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Podľa informácií portálu Aktuality.sk sa zatiaľ strany Veroniky Remišovej ani Richarda Sulíka nedohodli, či odídu z koalície.

Podľa informácií Aktualít a ďalších médií na dnešné rokovanie vlády neprišli členovia strany Za ľudí, pričom údajne ďalej rokujú a budú žiadať demisiu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Za ľudí a SaS dlhodobo kritizujú manažovanie ministerstva zdravotníctva. 

Strana Za ľudí včera do neskorých večerných hodín rokovala na svojom predsedníctve o zotrvaní, resp. odchode z vládnej koalície. Rovnako zasadala včera aj republiková rada strany SaS. Predseda Richard Sulík v relácii Na telo plus pred zasadnutím pripustil, že sa budú rozprávať aj o prípadnom odchode z koalície, cieľom však podľa neho bolo nájsť spôsob vyvodenia zodpovednosti.

Odporúčané
Matovič nepriamo obvinil Sulíka zo smrti Jána Kuciaka. Už toho bolo dosť, odkázal premiérovi brat novinára Matovič nepriamo obvinil Sulíka zo smrti Jána Kuciaka. Už toho bolo dosť, odkázal premiérovi brat novinára 3. marca 2021, 8:12

Podľa informácií médií sa vedenia strán Remišovej a Sulíka ešte včera v neskorých večerných hodinách stretli, aby sa pozhovárali o spoločnom postupe na rokovaní vlády. Okrem požiadavky týkajúcej sa demisie ministra zdravotníctva majú byť na stole aj ďalšie podmienky, za ktorých Za ľudí zostane v koalícii.

Minister obrany Jaroslav Naď pred rokovaním vlády povedal, že nevie o žiadnych požiadavkách. „Zatiaľ nemáme na stole ani žiadne požiadavky, ani nič podobné. Menej politikárčenia, menej prázdnych gest a viac roboty je to, čo by sme mali robiť. Už som trochu unavený z týchto nekonečných debát,” vyhlásil. Igora Matovič ani Richard Sulík situáciu nekomentovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia