Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2021, 8:12
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Matovič nepriamo obvinil Sulíka zo smrti Jána Kuciaka. Už toho bolo dosť, odkázal premiérovi brat novinára

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Predseda vlády Igor Matovič na tlačovej konferencii vyhlásil, že na Slovensku „zomrel novinár, lebo si niekto povedal, že euroval je dôležitejší". Narážal tým na Richarda Sulíka.

Predseda vlády na tlačovej konferencii o ruskej vakcíne Sputnik V nepriamo obvinil koaličného partnera Richarda Sulíka z vraždy Jána Kuciaka. „Zomrel novinár, lebo si niekto povedal, že euroval je dôležitejší,“ komentoval premiér pád Radičovej vlády.

Matovič si myslí, že ak by po tejto vláde neprišla jednofarebná vláda Roberta Fica, Jána a Martinu by nezavraždili. V roku 2011 v spojenom hlasovaní za navýšenie eurovalu a dôveru vláde nehlasoval ani Igor Matovič.

Ku kontroverznému vyhláseniu sa vyjadril aj brat Jána Jozef Kuciak, ktorý reagoval aj na nedávne obvinenia Igora Matoviča nasmerované proti všetkým novinárom na Slovensku. 

Odporúčané
Môžem si ísť po ôsmej večer zabehať alebo ísť na pivo ku kamošovi? (otázky a odpovede) Môžem si ísť po ôsmej večer zabehať alebo ísť na pivo ku kamošovi? (otázky a odpovede) 2. marca 2021, 14:30

„Útočenie tragédiou nášho Janka a jeho Martinky dookola, na kolegov z koalície, dokonca aj na novinárov, je niečo, čo už stráviť nevieme,“ píše na Facebooku Jozef Kuciak, pričom dodáva, že sa jeho rodina snaží politike vyhýbať. 

Premiéra rodina verejne požiadala, aby začal zvažovať slová o Jánovi Kuciakovi „a hlavne týmto neútočil na koaličných kolegov a už vôbec nie na Jankových kolegov – novinárov.“

Matovič v deň tretieho výročia vraždy zverejnil status, v ktorom sa obul do médií, ktoré publikujú texty kritizujúce súčasnú vládu aj jeho osobne. „Novinárov kvalít Jána Kuciaka by sme na Slovensku spočítali, preženiem, na prstoch dvoch rúk. Bohužiaľ. Zvyšok je... radšej pomlčím. Často povrchný, často zaujatý, často povýšenecký,“ píše na Facebooku predseda vlády.

Domov
Zdieľať
Diskusia