Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2021, 7:14
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Krajniak a Záborská navrhujú otvoriť kostoly, aby sa veriaci modlili za lepšiu pandemickú situáciu

NEWS MILAN KRAJNIAK
Uložiť Uložené

Minister práce cez Facebook navrhol otvorenie kostolov, pretože sa v domoch dôchodcov podľa neho ukázalo, že sa lepšie darí ľuďom, ktorí absolvujú "duchovnú pomoc".

Milan Krajniak zo Sme Rodina cez sociálnu sieť navrhol, aby Slovensko otvorilo kostoly v čase, keď má Slovensko najviac hospitalizovaných na milión obyvateľov na svete. 

„Čo keby sme dovolili ľuďom, aby sa mohli za presne vymedzených podmienok zúčastniť bohoslužieb, a modlili sa za všetkých ľudí na Slovensku? Za veriacich aj neveriacich. Aby nás Boh našich otcov a dedov ochránil pred covidom a zbavil nás covidu čo najrýchlejšie. Verím, že by to pomohlo nám všetkým,“ navrhuje Krajniak cez Facebook.

Odporúčané
Nedeľný komentár: Fico už bráni aj Bödöra, lopatu po Sulíkovi preberá Remišová Nedeľný komentár: Fico už bráni aj Bödöra, lopatu po Sulíkovi preberá Remišová 21. februára 2021, 17:00

Naznačuje, že kostoly sú pre neho ako člena vlády väčšou prioritou ako obchody alebo služby. „Asi uznáte, že je to trochu iný “žáner”, ako návšteva kina, obchodu alebo záhradkárskych potrieb,“ píše Milan Krajniak. 

Argumentuje príkladom z roku 1710, keď koncom jari zasiahol mesto Trnava mor. Taktiež tvrdí, že v domovoch sociálnych služieb, ktoré má jeho ministerstvo na zodpovednosti, zaznamenali pozitívny vývoj, keď seniori absolvovali „duchovnú službu“.

Ku Krajniakovi sa pridala aj Anna Záborská z OĽaNO, ktorá je známa svojimi konzervatívnymi názormi. Ministra podporila a dúfa, že sa čoskoro stretneme na spoločnej bohoslužbe. „Pribúdajú dobré argumenty za otvorenie našich chrámov pre verejné bohoslužby za dodržania prísnych protiepidemiologických opatrení. Hovorme o nich a diskutujme o ďalších krokoch,“ napísala Záborská. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia