Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2021, 17:00
Čas čítania 4:29
Viktor Kniš

Nedeľný komentár: Fico už bráni aj Bödöra, lopatu po Sulíkovi preberá Remišová

NEWS NEDEĽNÝ KOMENTÁR
Uložiť Uložené

Nedeľný komentár je kritickým pohľadom na udalosti uplynulého týždňa, ktoré hýbali spoločnosťou. Vyberáme kľúčové momenty a zamieravame sa aj na drobné detaily, ktoré vo víre ďalších informácií mohli zapadnúť.

Veta „Robert Fico vypovedá na NAKA“ v titulku síce môže znieť z pohľadu čitateľa veľmi atraktívne, automaticky to však neznamená, že má Robert Fico trestnoprávny problém.

V tomto prípade má problém jeho bývalý minister Peter Žiga (HLAS-SD), namočený do viac ako jednej kauzy.

Oveľa trefnejší by bol titulok „Robert Fico sa usmieva na novinárov na NAKA“. Predseda bol prekvapený, že tam všetky telky aj spravodajské portály sú a dokonca si namyslene myslel, že kvôli nemu. Rýchlo mu však vysvetlili, že v skutočnosti čakali na spolupracujúceho obvineného Ľudovíta Makóa. 

Ten mimochodom pobavil všímavú verejnosť klasickým trikom s telefónom, keď sa tváril, že telefonuje a preto nemohol odpovedať na novinárske otázky, aj keď by veľmi chcel. Aj používateľ zariadení Apple si však všimol, že displej na jeho Androide žiaril ako Kičurove tehly, čo automaticky znamená, že nemohol telefonovať. Dozvedeli sme sa, že sa výpovede týkali Žigovej kauzy na ministerstve životného prostredia a Markíza zistila, že Makóovi zaistili majetok, resp. minimálne jeho časť, ktorý získal vďaka korupcii. 

Odporúčané
Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó 4. decembra 2020, 10:18

Fico popoludní poslal do TASR vyjadrenie, ktoré prebrali len dezinfo weby. Vyjadril v ňom znepokojenie, keď médiá citujú z rozhodnutia Najvyššieho súdu, ktoré získali cez infozákon a prvýkrát sa verejne zastal oligarchu Norberta Bödöra, ktorý je obvinený zo založenia organizovanej zločineckej skupiny, spoločne s bývalými policajnými funkcionármi. „Účelom tohto klamstva je poškodiť Norbertovi Bödörovi, aby sa zvýraznili obvinenia na jeho osobu a rovnako poškodiť mojej osobe a politickej strane SMER-SD,“ píše poslanec, ktorý už nezapiera, že ho oligarcha navštívil v centrále strany. 

Fico tiež 5-krát v texte pripomenul, že ten, kto je kajúcnik, je automaticky udavač. A keď hovorí o ňom, tak vraj klame. 

Prokurátor Ondrej Repa 29. januára 2021 vyhlásil, že z 18 obvinených v kauze Očistec v celom rozsahu alebo čiastočne spolupracuje 10 osôb. 

"Telefonujúci" Ľudovít Makó
"Telefonujúci" Ľudovít Makó Zdroj: TV Noviny

Igor Matovič týždne rokuje s Rusmi o kúpe vakcíny Sputnik V bez prítomnosti slovenských diplomatov a potom sa čuduje, keď mu koaličný partner tento zvrátený nápad otrieska o hlavu. Kým pri doterajších (s odstupom času preukázateľne) zlých rozhodnutiach postupovala koalícia podľa vôle väčšiny, tentokrát stačilo veto Veroniky Remišovej, ktorá zopakovala, že nejde o geopolitický boj, ale pripomenutie, že žijeme v civilizovanej krajine. 

Odporúčané
Koľko bude Kollára s Hegerom stáť Borguľov hlas? (Nedeľný komentár) Koľko bude Kollára s Hegerom stáť Borguľov hlas? (Nedeľný komentár) 11. decembra 2022, 15:10

Aká je pravda? Rusko nezverejnilo kompletné dáta z výskumu a slabo očkuje vlastných obyvateľov svojou vlastnou vakcínou. Rusi majú zaočkované menšie percento populácie než Slováci. Odborník na dezinformácie Daniel Milo z organizácie Globsec vidí v pretláčaní vakcíny Sputnik V skôr pokusy o šírenie ruskej propagandy, ako o úprimnú snahu pomôcť Európe. 

Meme obrázky, ako Richard Sulík posúva lopatu Veronike Remišovej boli stelesnením toho, na čo sme všetci mysleli, keď Matovič vyhlásil, že „to nekomentuje, ale chcel by“. Následne spravil tlačovú konferenciu, kde podľa Jakuba Fila zo SME klamal alebo zavádzal viac ako 10-krát.

Problémom je, že dnes nevieme, čo bude ďalej. Minister zdravotníctva Marek „povedzte, čo máme robiť?“ Krajčí môže na Slovensku sprístupniť Sputnik V jediným podpisom. A tak len čakáme, ako zavelí Igor „poviem vám rozprávku o pyšnej princeznej“ Matovič. Jedno je však isté, ani po dvoch mesiacoch v novom roku nemá vláda pevne v rukách pandémiu, ani riadenie krajiny. 

Remišová
Zdroj: Zomri/Facebook

Slovenskí influenceri na novej sociálnej sieti Clubhouse hodnotili výzor dievčat číslami od 1 po 10. Bol medzi nimi model a fotograf Krištof Králik (pracujúci pre český Refresher), raper Pil C a youtuber Expl0ited. Kým posledný menovaný si zvrátenosť aktivity uvedomil ešte v priebehu „súťaže“, ostatným nastavila zrkadlo novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová, podľa ktorej bola svedkom polhodiny trápnosti a urážania báb.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 95071 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia