Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2020, 10:18
Čas čítania 3:40
Viktor Kniš

Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó

Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó
Zdroj: TASR
NEWS DUŠAN KOVÁČIK
Uložiť Uložené

Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó vypovedal aj o údajnom tajnom stretnutí na ministerstve vnútra. Mal na ňom byť Kaliňák, Gašpar, Bödör a Makó. Riešiť mali, čím by mohli politicky poškodiť Igora Matoviča pred voľbami.

Údajná zločinecká skupina začala na diskreditácii Igora Matoviča pracovať niekedy v lete 2015. V tom čase totiž patril medzi najhlasnejších kritikov vlády a jeho aktivity „extrémne narušovali politický kurz strany Smer-SD,” popisuje podrobne vo svojej výpovedi bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovít Makó. 


Pokyny k zberu kompromateriálov na Matoviča mali na stretnutiach skupiny zadávať oligarcha Norbert Bödör a vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar. „V rámci týchto stretnutí sa zadali zo strany Nora a Tibora úlohy,” tvrdí vo výpovedi Makó. Súčasťou zberu kompromateriálov bolo aj dvojdňové sledovanie osoby Igora Matoviča.

Odporúčané
Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? 8. novembra 2020, 16:53

 
„Na základe všetkých nástrojov finančnej správy, ako aj informácií z prostredia polície, sme zostavili diagram jednotlivých prešľapov Matoviča,” uvádza ďalej Makó. 

 
Tento diagram mal následne samotný Makó prezentovať na stretnutí na ministerstve vnútra. Makóovou úlohou bolo podrobne popísať, čo na Igora Matoviča zohnali, akých trestných činov sa mohol dopustiť a akým spôsobom by ho mohli verejne kompromitovať. Na stretnutí priamo na pôde Ministerstva vnútra SR boli podľa Makóa vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák, Norbert Bödör, Tibor Gašpar a Makó.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 91621 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto všetko sa mal podieľať na zbieraní podkladov proti Igorovi Matovičovi
  • Prečo existujú podozrenia, že kompromateriály, ktoré získali Makó a spol. na pokyn Norberta Bödöra následne použil Robert Fico v politickom boji pred voľbami
  • Ako pre Refresher na tieto informácie zareagoval Robert Kaliňák
  • Prečo sa Ficovi nikdy nepodarilo vysvetliť, odkiaľ daňové dokumenty Matoviča má a ako sa zamotal pri argumentácii
Domov
Zdieľať
Diskusia